ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόθεν Έσχες: Δύο υπουργοί με Porsche, δύο μηχανόβιοι και ένας με βάρκα

Tο πιο ακριβό όμως αυτοκίνητο ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λήγει σήμερα Πέμπτη (27 Απριλίου) η προθεσμία υποβολής των Πόθεν Έσχες από τα μέλη της νέας Κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί και υφυπουργοί έδωσαν, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για την ιδιοκτησία ακινήτων και μέσων μετακίνησης, τη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις, την κατοχή μετοχών σε εταιρείες και τις καταθέσεις τους σε τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεκτρωθεί, για το θέμα της μετακίνησής τους προκύπτει ότι δύο μέλη της κυβέρνησης είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου μάρκας Porsche, συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, με Porsche αξίας 30.000 ευρώ, και η υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, με Porsche αξίας 35.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το πιο ακριβό αυτοκίνητο ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο, με Volvo αξίας 38.100 ευρώ.

Οι μοτοσικλετιστές και οι μη ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (και ο Μεταφορών)

Δύο μέλη του κυβερνητικού σχήματος είναι μηχανόβιοι, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, με μοτοσικλέτα αξίας 14.000 ευρώ και ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας μοτοσικλέτα αξίας 3.150. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τρία πρόσωπα δεν είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης και ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης που είναι ιδιοκτήτης βάρκας, με την αξία της να ανέρχεται στις 45.000 ευρώ.

Δείτε το Πόθεν Έσχες των μελών της Κυβέρνησης ΕΔΩ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ