ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου για Οδυσσέα: Έλεγχος ουσίας και όχι εντυπώσεων

Κάνει λόγο για παραλείψεις γεγονότων και τεκμηρίων στην έκθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Προεδρικό αναμένει ότι θα ασκείται έλεγχος με σχολαστικότητα και όχι με σχολαστικισμό, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε σχέση με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Προεδρία.

Ερωτηθείς για το θέμα στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στο Προεδρικό, ο κ. Προδρόμου ενέμεινε στη χθεσινή απάντηση του Προεδρικού επί της Έκθεσης, λέγοντας πως «μπορούμε να μείνουμε στην τοποθέτηση με τις απαντήσεις με όλα τα ζητήματα που είχαν εγερθεί».

Σε παρατήρηση ότι ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αντέστρεψε τους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται στη χθεσινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως κατ΄επανάληψη έχει διαμηνύσει στο Γενικό Ελεγκτή, και αναμένει και επιθυμεί να ασκήσει ο Γενικός Ελεγκτής ενσυνείδητα και με κάθε αυστηρότητα έλεγχο σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς αλλά και τις αρχές και τους κανόνες χρηστής διοίκησης. Αναμένουμε ότι θα ασκείται έλεγχος με σχολαστικότητα. Άλλο όμως η σχολαστικότητα και άλλο ο σχολαστικισμός», ανέφερε.

Δεν είναι δυνατόν, συνέχισε, «να κρίνεται η Προεδρία της Δημοκρατίας και να δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς να ασκείται διάκριση για το ότι το 2018 ήταν ένα έτος στο οποίο διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις, υπήρξαν αποστολές στη Νέα Υόρκη, στο Κραν Μοντανά, στην Γενεύη, και να μη λαμβάνεται υπόψη ότι χρειάστηκε να διακινηθεί μεγάλος αριθμός προσώπων για σκοπούς διαπραγματεύσεων και προβάλλεται ένας ισχυρισμός ότι είναι διογκωμένα τα ταξιδιωτικά έξοδα. Δεν είναι αυτό που αναμένεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία, αλλά ο πραγματικός έλεγχος».

Ο κ. Προδρόμου είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να γίνονται δυσμενή σχόλια για την απασχόληση αριθμού συμβούλων από την Προεδρία τη στιγμή που αυτό το ζήτημα καλύπτεται από νόμο της Δημοκρατίας και περιλαμβάνεται στο προϋπολογισμό, έχει ήδη γίνει εκτενής συζήτηση με κάθε διαφάνεια στη Βουλή και θα έπρεπε, σημείωσε, να είναι κατανοητό ότι οι Σύμβουλοι επιλέγονται κατά την κρίση της Προεδρίας και λαμβάνοντας υπόψη ειδικά κριτήρια που σχετίζονται με το πρόγραμμα και το έργο διακυβέρνησης

Υπογράμμισε περαιτέρω ότι υπάρχουν στην έκθεση παραλείψεις γεγονότων και τεκμηρίων, όπως το ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη με δημόσια διαδικασία η εγκατάσταση νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής του χρόνου προσέλευσης των υπαλλήλων. Παρά ταύτα, συνέχισε, έρχεται στη δημοσιότητα μια παρατήρηση του παρελθόντος και δημιουργεί εντυπώσεις.

«Αυτά είναι που μας έκαναν να αντιδράσουμε λέγοντας ότι ο έλεγχος πρέπει να γίνεται για την ουσία των πραγμάτων και όχι προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις ή να γίνονται γενικεύσεις», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X