ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Σήμερα θα δοθούν οι θέσεις του υπ. Παιδείας

Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom K

Για την κατάσταση στην Παιδεία αλλά και για το ταξίδι του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη στο εξωτερικό, τοποθετήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ σημείωσε πως «ήταν γνωστό σε όλους όσους εμπλέκονται ότι ο υπουργός θα έλειπε στο εξωτερικό για ένα ζήτημα προσωπικό. Βεβαίως είναι επίσης γνωστό ότι σήμερα θα δοθούν οι θέσεις της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τα όσα έχουν υποβάλει η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ και η ΠΟΕΔ. Κάποια από αυτά απασχολούν ήδη την Κυβέρνηση και μπορούν να γίνει συζήτηση. Δεν έχουν όμως σχέση με τον εξορθολογισμό γύρω από τις απαλλαγές και τις απώλειες διδακτικού χρόνου. Αυτό είναι το αντικείμενο του διαλόγου. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια διότι στις προτάσεις που έγιναν δεν υπάρχει κάτι σχετικά με τις απαλλαγές, με τις επισημάνσεις που έγιναν από το Γενικό Ελεγκτή και με την σπατάλη που γίνεται».

Σε διευκρίνηση ότι παραπέμπονται σε διάλογο τον Σεπτέμβριο για τα συγκεκριμένα θέματα, ο κ. Προδρόμου τόνισε πως «θεωρούμε ότι ξεκίνησε. Θα δούμε τις απαντήσεις του υπουργείου».

Συμφώνησαν για διάλογο από τη συνάντηση στο Προεδρικό

Για τη συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Προδρόμου διευκρίνισε πως «έγινε η συνεννόηση και η συμφωνία ήταν ότι ξεκινά διάλογος με τις συνδικαλίστηκες οργανώσεις και τους γονείς. Ακούω από χθες μια έντονη φημολογία ότι ο Πρόεδρος θα κάνει αυτό, θα κάνει εκείνο. Μα ο διάλογο που έγινε ήταν μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα από τις Σεϋχέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας πως «ο Πρόεδρος βλέπει τα θέματα που φορούν την κυβέρνηση του. Η κυβέρνηση έχει τις αποφάσεις της η οποίες γίνονται σε συντονισμό με τον Πρόεδρο. Ο υπουργός που χειρίζεται την διαπραγμάτευση έχει τις οδηγίες του από τον Πρόεδρο».

Σχολίασε επίσης ότι «ο Πρόεδρος δεν είναι κάπου ναυαγός και θα στείλει μήνυμα. Στη συνάντηση εκείνη είχε γίνει συνεννόηση ότι θα γίνει διάλογος του υπουργείου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και του γονείς, διότι είχαν εντοπίσει πράγματα στα οποία οι ίδιοι ο γονείς έχουν λόγο και θα πρέπει να εισακουστούν. Αναμένουμε μετά τις προτάσεις που θα καταθέσει σήμερα το υπουργείο ότι θα έχουμε συνέχεια του διαλόγου, διότι υπενθυμίζω ότι το αντικείμενο ήταν ο εξορθολογισμός, μια πρωτοβουλία που ανάλαβε η Κυβέρνηση.

Θετική η πρόταση του Αρχιεπισκόπου

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Αρχιεπισκόπου σχετικά με την κατάργηση πέντε θρησκευτικών αργιών ο κ. Προδρόμου τόνισε «είναι παρεμφερές θέμα, δεν αφορά τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, αλλά εκ πρώτης όψεως μπορεί κάποιος να πει ότι θα εισακουστεί θετικά, γιατί είναι γνωστό ότι στην Κύπρο έχουμε ίσως την μικρότερη σχολική χρονιά στην Ευρώπη. Εάν, με κάποιο τρόπο, μπορέσουμε να επεκτείνουμε τη σχολική χρονιά μερικές μέρες είναι σημαντικό».

«Η Κυβέρνηση, από ότι γνωρίζουμε από το υπουργείο και την αρμόδια επιτροπή εκπαιδευτικής υπηρεσίας, θα μπορεί να είναι έτοιμη να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες. Θα πρέπει όμως να υπάρξει συνεργασία όλων και εδώ που είναι τα πράγματα να συνεχιστεί ο διάλογος για τον εξορθολογισμό σχετικά με το πλήθος των απαλλαγών. Αυτό ήταν το αντικείμενο για να βελτιστοποιήσουμε το διδακτικό έργο του σχολείου» σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Οι αποφάσεις του Υπουργικό

Για θέμα διαδικασίας το οποίο τέθηκε σχετικά με τις αποφάσεις από το Υπουργικό χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως «αποφάσισε να προστεθούν την επόμενη χρονιά, περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί. Έπρεπε να κάνει διάλογο; Ο ισχυρισμός τώρα είναι ότι θα έπρεπε να διοριστούν διπλάσιους από αυτούς. Η Κυβέρνηση είχε πει ότι, αυτό το ρεύμα θα πρέπει να ανακοπεί, προκειμένου να δημιουργηθούν δυνατότητες στην ίδια την εκπαίδευση και τα διαθέσιμα κονδύλια που υπάρχουν να δαπανώνται σε προγράμματα και έργα υπέρ των σχολείων και των παιδιών. Οι ισχυρισμοί που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες ότι κάποιοι θα μείνουν αδιόριστοι, δεν είναι αλήθειες. Θα διοριστούν 159 πρόσθετοι εκπαιδευτικοί αυτή την χρονιά».

«Ορισμένοι από τον παλιό κατάλογο που καλούντο να υπηρετήσουν έκτακτα για καταληφθούν ανάγκες, φέτος δεν θα κληθούν διότι θα κληθούν αυτοί που έχουν περάσει με τις εξετάσεις, με την αξιοκρατική διαδικασία» υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X