ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:55
 

Προδρόμου: Ο Γκουτέρες έστειλε μήνυμα για την τακτική της τουρκικής πλευράς

Η Τουρκία προσπαθεί με παρελκυστικές ιδέες να στρέψει αλλού τη διαπραγμάτευση σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη θέση της Λευκωσίας πως ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τη δήλωση του για το Κυπριακό, στέλνει ένα μήνυμα σε σχέση με την τακτική της τουρκικής πλευράς, η οποία προσπαθεί «με παρελκυστικές ιδέες να στρέψει αλλού τη διαπραγμάτευση και τη διαδικασία, είτε ακόμα και να παρεμποδίσει τη συνομολόγηση όρων αναφοράς», διατύπωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ερωτηθείς σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η πρωτοβουλία του ΓΓ, που όπως ο ίδιος ο κ. Γκουτέρες υπενθύμισε, απαντώντας σε δημοσιογράφους, κύριο στόχο έχει τη συμφωνία επί των όρων αναφοράς.

«Αυτό έχει ζητήσει ο ΓΓ, και είναι σίγουρα θετικό μήνυμα το ότι υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεκινήσουν ξανά ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βεβαίως θα αξιοποιήσουν τη δουλειά που έγινε στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά», ανέφερε ο κ. Προδρόμου. Άρα, λοιπόν, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, ο ΓΓ το υπενθύμισε αυτό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα είναι το μήνυμά του και σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει στη συνέχεια.

«Επομένως νομίζω ότι πρώτα από όλα ενισχύει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος σε όλο αυτό το διάστημα με θετικό πνεύμα και πολιτική βούληση ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτή την πρωτοβουλία του ΓΓ, αλλά νομίζω εμπεριέχει και ένα μήνυμα στην τακτική την οποία φαίνεται να ακολουθεί η τουρκική πλευρά, προσπαθώντας με παρελκυστικές ιδέες να στρέψει αλλού τη διαπραγμάτευση και τη διαδικασία, είτε ακόμα και να παρεμποδίσει τη συνομολόγηση όρων αναφοράς», σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

Για αυτό, συνέχισε, θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Προέδρου τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη, στη Γενική Συνέλευση, η ομιλία του, αλλά και η συνάντηση με τον ΓΓ, όπως βέβαια και όλες οι άλλες επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, είτε με τους εκπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, είτε με άλλους ηγέτες. Ερωτηθείς αν η Λευκωσία θεωρεί αποκλιμάκωση το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», ενώ ενωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι αναχωρεί και ο «Πορθητής» από την ΑΟΖ της Κύπρου, και εάν αυτό δίνει περιθώριο να δούμε τα πράγματα από άλλη σκοπιά, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως θα εκτιμηθεί συνολικά η όλη κατάσταση.

Επεσήμανε πως από την αρχή ήταν γνωστό ότι προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να είχαν σταματήσει όλες αυτές οι παράνομες ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X