ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Α. Νεοφύτου: Η φροντίδα των ζώων δεν είναι δευτερεύον θέμα

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας βρέθηκε στο πάρκο «Δήμου Ζωγράφου» στο πλατύ Αγλαντζιάς

ΚΥΠΕ

Η φροντίδα των ζώων δεν είναι δευτερεύον θέμα για μας, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στο σημείο σίτισης αδέσποτων γατών στο πάρκο «Δήμου Ζωγράφου» στο πλατύ Αγλαντζιάς, που λειτουργεί εδώ και 2,5 χρόνια με πρωτοβουλία του Δήμου.

Στην παρουσία εκπροσώπων φιλοζωϊκών οργανώσεων, με τους οποίους συνομίλησε για διάφορα προβλήματα κι άκουσε τα αιτήματά τους, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ακόμα κι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, δεν είναι δευτερεύον θέμα για τον ίδιο. Τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε, ηγέρθη ένα θέμα με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, από την μια η διαμαρτυρία κάποιων για ακαθαρσίες που μένουν μετά από την τροφή σε αδέσποτα. Από την άλλη, που το συμμερίζεται – όπως είπε - ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να ταΐζονται τα αδέσποτα.

«Για μας δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση» είπε και συνεχάρη τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς γιατί με δική του πρωτοβουλία έγινε στο πάρκο το σημείο τροφής για αδέσποτα με την βοήθεια εθελοντών, την υποδομή που έκανε ο Δήμος και τις υπηρεσίες του Δήμου που καθαρίζουν το πάρκο και το σημείο τροφής. «Αυτό το πρότυπο πρέπει να το εφαρμόσουμε παγκύπρια, σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες και τους Δημάρχους». «Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση, φτάνει να θέλουμε και να μπορούμε».

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου είπε ότι η ανεξέλεγκτη σίτιση και πόση ήταν πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και τώρα βοηθάνε και τους εθελοντές και τα ζώα γιατί «όπως βοηθάμε τους ανθρώπους, πρέπει να βοηθάμε και τα ζώα». Έκανε δε έκκληση, αφού βρέθηκε η πρότυπη λύση στην Αγλαντζιά ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι Δήμοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι στειρώσεις στους γάτους, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου και έκανε έκκληση στο αρμόδιο Υπουργείο να αυξήσει το σχετικό κονδύλι.

Στο συγκεκριμένο σημείο ταΐζονται μόνο γάτοι, διευκρίνισε λέγοντας ότι το σπιτάκι για τις αδέσποτες γάτες στοίχισε 220 ευρώ και υπάρχει κονδύλι για τις τροφές ώστε τουλάχιστον μια φορά το μήνα να προμηθεύουν με 30 κιλά τροφής. Το 2022 έδωσε περίπου 3000 κιλά τροφή σε αδέσποτα σε συνολικά 12 ελεγχόμενα σημεία σίτισης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος, πρόσθεσε.

Ο Ντίνος Αγιομαμμίτης, Αντιπρόεδρος της οργάνωσης «Φωνή για τα ζώα» ανέφερε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος Αγλαντζιάς είναι πολύ σημαντικό παράδειγμα. Εξήγησαν, είπε, στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εάν εφαρμοστεί  ένα συνολικό πρόγραμμα που προϋποθέτει πάνω απ’ όλα την δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας ελέγχου και προστασίας ζώων, κάτω από την οποία θα υπαχθούν όλα τα θέματα, όπως οι στειρώσεις, η σίτιση, οι υιοθεσίες, τα καταφύγια, οι κακοποιήσεις.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτή την πρόταση μπορεί να λυθούν οριστικά τα προβλήματα, αντί να ψάχνουμε λύσεις για ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023