ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ για συνάντηση με ΠτΔ μετά την ήττα: Δεν συμφώνησα με τις θέσεις που ακούστηκαν

«Σέβομαι ότι ο κ. Αναστασιάδης προέκρινε τη μη έντονη προεκλογική του ανάμειξη. Έγιναν όμως τρεις συσκέψεις μέσα σε ενάμιση μέρα για το τι θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Φιλοξενούμενος στο κρατικό κανάλι και την εκπομπή του δημοσιογράφου Ανδρέα Κημήτρη ήταν την Τετάρτη το βράδυ (08/02) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μίλησε για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών, την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για κατά βούληση ψήφο αλλά και για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τις τελευταίες μέρες.

Σε σχέση με τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι έχει σεβασμό και γι’ αυτό δεν μπορεί να αρνείται την πρόσκληση οποιουδήποτε Προέδρου της Δημοκρατίας ειδικά όταν αυτός προέρχεται από το δικό του κόμμα και ήταν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για 17 χρόνια. «Πήγαμε και κουβεντιάσαμε. Μπορώ να πω ότι οι θέσεις που ακούστηκαν την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί δεν με βρήκαν σύμφωνο. Δεν μπορούσα να ακολουθήσω αυτή τη γραμμή σκέψης για καθαρά πολιτικούς λόγους, αρχές και αξιοπιστία».

Σε ερώτηση αν αισθάνεται αδικία με το να του ζητείται να κάνει πράγματα που πολιτικά θα τον φέρουν σε πολύ δύσκολή θέση, ο κ. Νεοφύτου απάντησε αρνητικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το συναίσθημα δεν είναι χρήσιμος οδηγός στην πολιτική. Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι ο λόγος που δεν υποστήριξε τον «α» δεν είναι επειδή νιώθει πικραμένος ή αδικημένος αλλά επειδή το κριτήριο ήταν άκρως πολιτικό. «Προεκλογικά είπαμε ότι αν χάσουμε θα είμαστε αντιπολίτευση, φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άλλη άποψη γι’ αυτό και πολύ σωστά είπε ότι είναι θέμα των συλλογικών οργάνων και γι’ αυτό το συζητήσαμε στο συλλογικό όργανο του ΔΗΣΥ».

Ο κ. Νεοφύτου επισήμανε ότι στο Πολιτικό Γραφείο η συντριπτική πλειοψηφία έκλεινε προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη αλλά υπήρχαν και θέσεις υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να σταθεί τέτοια θέση. «Θα έχεις την πολιτική ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτού που θα επιλέξεις να στηρίξεις. Πώς μπορεί να δηλώνεις ότι θα είσαι αντιπολίτευση αλλά να επιλέγεις ως κόμμα ένα από τους δύο υποψήφιους; Δεν μπορώ ως κόμμα και ως πολιτικό πρόσωπο από τη μια να υποστηρίζω ένα από τους δύο και αύριο να συμπεριφέρομαι “μα εγώ εν τζιαι”».

Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση ότι θα ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος να εμφανίζεται στην κοινωνία οκτώ μήνες λέγοντάς της ότι αν χάσει ο ΔΗΣΥ θα είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση και τη νύχτα των εκλογών να γινόταν «ο πιο αναξιόπιστος και ο πιο αναξιοπρεπείς Κύπριος». Κληθείς να διευκρινίσει ποιος του ζήτησε τέτοιο πράγμα, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι είχαν αρκετοί αυτή την άποψη και την Κυριακή και την Δευτέρα και την Τρίτη τον πρωί. Ερωτηθείς αν ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε ότι δεν μιλά εκ μέρους του οποιουδήποτε.

Σε ερώτηση αν ο ρόλος Αναστασιάδη στον προεκλογικό και αυτές τις μέρες ήταν εποικοδομητικός ή υπονομευτικός, ο κ. Νεοφύτου είπε «σέβομαι το ότι προέκρινε τη μη έντονη προεκλογική του ανάμειξη. Ο ίδιος επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι ο θεσμικός του ρόλος, το σεβαστήκαμε, έγιναν όμως τρεις συσκέψεις μέσα σε ενάμιση μέρα για το τι θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο κ. Φαίδωνας Φαίδωνος διαφώνησε με την τακτική της συναινετικής δήλωσης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καθώς χωρίς αυτήν μπορεί να ήταν άλλη η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο κ. Φαίδωνος «αυστηρά πολιτικά έχει δίκαιο, αλλά αυτή η κοινή θέση με τον Πρόεδρο ήταν μια θέση η οποία ήταν μια από τις προμετωπίδες ολόκληρης της προεκλογικής μας εκστρατείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Οι θέσεις που ακούστηκαν, τουτέστιν που λέχθηκαν εκ του άλλου του γνωστού αναξιόπιστου και ας μην κρύβεται ο Αβέρωφ, την Κυριακή το βράδυ και την Δευτέρα δεν βρήκαν σύμφωνον τον χρεοκοπημένο Αβέρωφ ο οποίος στην ρύμη της κακής του κομματικής συνήθειας προσέτρεξε να ανακοινώσει επαναδιεκδίκηση της προεδρίας του κόμματός του χωρίς έρεισμα και καλόν αέρισμα πλέον.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023