ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Πολλά τα περιθώρια για επέκταση της τεχνικής εκπαίδευσης

«Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης το 50% των μαθητών φοιτούν σε τεχνικές σχολές»

ΚΥΠΕ

Τα τεχνικά επαγγέλματα είναι αναγκαία και είναι από τα ψηλά αμειβόμενα, ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την επίσκεψή του στη Βιομηχανική περιοχή Δρομολαξιάς την Τρίτη. Ο κ. Νεοφύτου συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για επέκταση της τεχνικής εκπαίδευσης.

«Ένα θέμα που πρέπει να προωθήσουμε είναι ν’ αλλάξουμε την κουλτούρα στην κοινωνία μας. Τα τεχνικά επαγγέλματα είναι αναγκαία σε μία οικονομία και σήμερα τα τεχνικά επαγγέλματα είναι και από τα ψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα», σημείωσε σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης το 50% των μαθητών φοιτούν σε τεχνικές σχολές. «Άρα υπάρχουν πολλά περιθώρια για επέκταση της τεχνικής εκπαίδευσης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η οικονομία μας μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα «όταν έχουμε κυπριακά χέρια στα τεχνικά επαγγέλματα και αντί τους ανειδίκευτους που θα είναι στους καταλόγους των ανέργων, να προετοιμάζουμε τους νέους μας στην κατεύθυνση που θα βρουν δουλειά με αξιοπρεπείς απολαβές».

«Έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία. Ήδη η Αγγλία είναι σε ύφεση, το 2023 χώρες όπως η Γερμανία θα μπουν κι αυτές σε ύφεση. Εμείς όμως είμαστε μαθημένοι από το να διαχειριζόμαστε οικονομικές κι άλλες κρίσεις, είναι στο DNA μας», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Έχω την αυτοπεποίθηση πως εμείς μπορούμε να κουμαντάρουμε και ενώ η Ευρώπη θα βυθίζεται σε ύφεση, η κυπριακή οικονομία να τρέχει με θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Φτάνει ο τιμονιέρης να κουμαντάρει, να ξέρει, να έχει τις γνώσεις και την αποφασιστικότητα να οδηγεί σωστά τη χώρα», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα συνομιλώντας με συμπολίτες και επιχειρηματίες ο κ. Νεοφύτου ανασκόπησε την προσπάθεια που έκανε ως Υπουργός το 2000 για τη θέσπιση του ελέγχου των οχημάτων και των ΜΟΤ. «Δημιουργήσαμε 150 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ζουν 1.000 οικογένειες», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση