ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτός θα είναι ο μισθός του Ν. Χριστοδουλίδη και των Υπουργών του

Αυξημένες οι απολαβές για φέτος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από την Δευτέρα η Κύπρος βρίσκεται εν αναμονή των ονομάτων που θα συνθέσουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και την υπόλοιπη ομάδα των κρατικών αξιωματούχων που θα αναλάβουν καθήκοντα.   Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει το σκάουτινγκ με τις πληροφορίες της «Κ» να αναφέρουν πως το νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα κλειδώσει κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και κοντά στην ημερομηνία αλλαγής φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με αφορμή λοιπόν τη συζήτηση που περιστρέφεται γύρω από την ονοματολογία, βρήκαμε τη μισθοδοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, ο καθαρός ετήσιος μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από φόρο εισοδήματος ανέρχεται στις €98.191. Ο καθαρός μηνιαίος μισθός μετά από φόρο εισοδήματος ανέρχεται στις €7.663.

Ο καθαρός ετήσιος μισθός των Υπουργών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά από φόρο εισοδήματος ανέρχεται στις €66.339 και ο καθαρός μηνιαίος μισθός μετά από φόρο εισοδήματος στις €5.163.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι οι απολαβές είναι αυξημένες σε σχέση με το 2020, καθώς ο καθαρός ετήσιος μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από φόρο εισοδήματος ανερχόταν στις €91.683 και ο μηνιαίος στις €7.102. Ο καθαρός ετήσιος μισθός των Υπουργών μετά από φόρο εισοδήματος ήταν €62.426 και ο μηνιαίος €4.823. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη μισθοδοσία των Κρατικών Αξιωματούχων.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023