ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Debate του λαού: Πώς ανταποκρίθηκαν οι υποψήφιοι στο κάλεσμα Αβέρωφ

Αρνητική φαίνεται πως θα είναι η απάντηση των επιτελείων Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την πρόσκληση που έστειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στους υπόλοιπους υποψηφίους για ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, μίλησαν στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» οι εκπρόσωποι των επιτελείων. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν έχουν λάβει επιστολή από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Λεόντιος Φιλοθέου, δήλωσε ότι αυτό που πήραν ήταν ένα email το Σάββατο που έγραφε «να μαζευτούμε την Τρίτη στις 17:00 στη δημοσιογραφική εστία να κάνουμε debate του λαού» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « θα ήταν καλά να σοβαρευτούμε λίγο». Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά debate και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ότι δεν θέλουν να κάνουν οποιαδήποτε συζήτηση, απλά έπρεπε να γίνει πιο έγκαιρα. «Αυτή την εβδομάδα υπάρχουν δύο debate, ένα την Τετάρτη το βράδυ στο ΡΙΚ και ένα διακαναλικό το βράδυ της Παρασκευής. Αν θυμήθηκε τώρα ο κ. Νεοφύτου ότι θέλει ακόμα ένα debate του λαού, εμείς δεν έχουμε το περιθώριο να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Θεωρώ ότι σε ένα μεγάλο βαθμό έχουμε κουράσει και τον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παναγιώτου από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη δήλωσε ότι τους προηγούμενους μήνες «ο Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για συζήτηση σχετικά με τις Προεδρικές Εκλογές στα πλαίσια των τηλεμαχιών που πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα φορές. Επτά φορές σε τηλεοπτικά debate και τρία δημόσια debate. Αυτή την εβδομάδα προγραμματίζονται ακόμα δύο debate». Διευκρίνισε ότι η δική τους άποψη είναι ότι τα συνολικά δώδεκα debate είναι ήδη αρκετά και «εκ των πραγμάτων η πρόταση – πρόσκληση για ένα επιπρόσθετο debate είναι άνευ αντικειμένου και άστοχη». «Θεωρούμε ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους και κατά τη γνώμη μας είναι μάλλον επικοινωνιακή η στόχευση αυτής της πρότασης», πρόσθεσε.

Η Ξένια Κωνσταντίνου από το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεκαθάρισε ότι αυτό που στάλθηκε στα επιτελεία των υποψηφίων ήταν μια γραπτή επικοινωνία η οποία ακολούθησε της δημόσιας πρόσκλησης του κ. Νεοφύτου. Στην γραπτή επικοινωνία, συνέχισε, επικοινωνούσαμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι μια αδιαμεσολάβητη συζήτηση όπου οι πολίτες θα μπορούν απευθείας να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στους επτά υποψηφίους, είναι χρήσιμη. Πρόσθεσε ότι είχαν βάλει και μια εισήγηση αναφορικά με το πότε και το πού θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και ότι η γραπτή επικοινωνία έκλεινε λέγοντας ότι «κατανοώντας το περιορισμένο χρονικό περιθώριο που διαθέτουμε όλοι μας, θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα επιτελεία για να διερευνήσουμε τη δικιά τους διαθεσιμότητα». Ερωτηθείσα ποιοι υποψήφιοι έχουν απαντήσει, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι έχουν ανταποκριθεί ο κ. Γιώργος Κολοκασίδης, ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ενώ υπήρξε  επικοινωνία και με τα επιτελεία Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη και Χρίστου από τα οποία αναμένεται απάντηση. Σε σχόλιο ότι η απάντηση από τα επιτελεία Μαυρογιάννη και Χριστοδουλίδη θα είναι μάλλον αρνητική, δεδομένων και των δηλώσεων των επιτελείων, η κ. Κωνσταντίνου είπε «θα δούμε». «Θα ήταν ευχής έργων αν μπορούσαμε να το διοργανώσουμε, θα είχε και θα λάμβανε έναν πιο λαϊκό και άμεσο χαρακτήρα. Μέσα στις επόμενες ώρες θα αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα, θα κάνουμε μια προσπάθεια να πείσουμε τα άλλα επιτελεία. Αν δεν γίνει εφικτό θα δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής ή σε κάποια άλλη ημέρα εντός της εβδομάδας».

Η ανακοίνωση ΔΗΣΥ 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός το απόγευμα της Δευτέρας (30/01), ενημερώνει ότι έλαβε θετικές απαντήσεις από τα επιτελεία των κκ, Χρίστου, Δημητριάδη, Κολοκασίδη και Χριστοφίδη. Το επιτελείο Μαυρογιάννη, όπως αναφέρει, σε προφορική επικοινωνία ενημέρωσε ότι λόγω έλλειψης χρόνου δε θα μπορούσε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή του ιδίου. Το μόνο επιτελείο που δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής είναι του κ. Χριστοδουλίδη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συμμετοχή των Προεδρικών υποψηφίων σε ένα ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της άμεσης δημοκρατίας και θα ενδυναμώσει το ενδιαφέρον για τις εκλογές. Σε αυτά τα πλαίσια, προστίθεται, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στις 28 Ιανουαρίου, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στα επιτελεία των άλλων 6 υποψηφίων, που συμμετείχαν στο τελευταίο διακαναλικό debate για την από κοινού διοργάνωση μιας ανοικτής και ελεύθερης συζήτησης με τους πολίτες. 

Τέλος, αναφέρεται ότι «έχοντας τη πλειοψηφία των υποψηφίων να απαντούν θετικά, θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση μαζί τους για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και της μεθοδολογίας, με σκοπό αυτές να γνωστοποιηθούν στο κοινό το συντομότερο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023