ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιτελεία Αβέρωφ - Μαυρογιάννη: Πώς απαντούν στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΜ

Όσα δήλωσαν στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ»

Kathimerini.gr

Δύο εβδομάδες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, τα επιτελεία των υποψηφίων Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη εκφράζουν αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως εστιάζουν στις προσωπικές τους επαφές με τους πολίτες. Απαντούν μάλιστα στο ερώτημα αν θα εξετάσουν μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΕΛΑΜ, με αφορμή τις ψεσινές δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΡΙΚ ότι δεν αποκλείει το κόμμα από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, δήλωσε ότι υποψήφιος και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού επικεντρώνεται περισσότερο στην κατάθεση πολιτικών προτάσεων, μακριά από αοριστολογίες, διακηρύξεις, προθέσεις και γενικά οράματα. Αντιλαμβανόμαστε, είπε, ότι η οικονομία αποτελεί ένα σπουδαίο διακύβευμα για τη χώρα, δεδομένων των προειδοποιήσεων για παγκόσμια ύφεση στην οικονομία. Σε ερώτηση γιατί ο ΔΗΣΥ που κυβερνά αυτή την ώρα δεν μπορούσε να κάνει την προσπάθεια για την φορολογική ελάφρυνση νωρίτερα, η κ. Παναγιώτου απάντησε ότι οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται με σχεδιασμό και ότι για να σχηματιστούν προτάσεις έπρεπε να ληφθούν υπόψη τα δημόσια οικονομικά τη δεδομένη στιγμή. Σε σχέση με το Κυπριακό η κ. Παναγιώτου είπε ότι είναι ο νούμερο ένα στόχος του Αβέρωφ Νεοφύτου και η ανακίνηση των διαδικασιών για να βρεθούμε ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ερωτηθείσα αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποκλείει το να συνεργαστεί με το ΕΛΑΜ σε περίπτωση που περάσει στον δεύτερο γύρο και συζητήσει για συνεργασίες, είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να προμελετάμε τις εκλογικές διεργασίες και ότι ο ίδιος ο υποψήφιος θα πρέπει να απαντήσει τη συγκεκριμένη ερώτηση και πώς οι συνεργασίες θα διαμορφωθούν ή θα προκύψουν.

Από την πλευρά του το μέλος του επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Βασίλης Πρωτοπαπάς, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο υποψήφιος παρουσιάζει σαφή άνοδο στις δημοσκοπήσεις παρά το ότι ξεκίνησε πολύ χαμηλά, προσθέτοντας ότι «ουδέποτε αφήσαμε την παραμικρή αιχμή εναντίον των δημοκοπικών εταιριών σε αντίθεση με ένα άλλο επιτελείο», αναφερόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΕΛΑΜ, είπε ότι θα έπρεπε να ήταν αδιανόητο ο οποιοσδήποτε υποψήφιος ο οποίος να αντλεί την επιρροή του από τα παραδοσιακά κόμματα να δεχθεί να συνεργαστεί με το ΕΛΑΜ. «Εμείς είμαστε σαφής, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί του γιατί μας χωρίζει πολιτικά χάος», τόνισε. Την ίδια ώρα, σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Πρωτοπαπάς είπε ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι ένας άνθρωπος που έχει εμπειρία, ξέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξέρει τους διεθνής οργανισμούς, υπήρξε διπλωμάτης, έχει καθαρό μυαλό και οπτική στο τι πρέπει να γίνει, χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις ή να νομίζουμε ότι οι δικές μας οι ενέργειες είναι αρκετές για να ξεκινήσουν το Κυπριακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023