ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλείνει άρον-άρον το θέμα του εγγράφου το ΔΗΚΟ

Δεν προχωρούν σε καταγγελία σύμφωνα με απόφαση της γραμματείας

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Χωρίς απόφαση σε σχέση με το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου «Πολίτη» που έκανε λόγο για μυστική συμφωνία μεταξύ ΔΗΚΟ – Χριστοδουλίδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΔΗΚΟ.

Μετά από εκτενή συζήτηση τα μέλη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει το κόμμα σε οποιαδήποτε καταγγελία με το σκεπτικό ότι θα είναι άνευ ουσίας αφού δεν θα μπορεί να αποδειχθεί.

Αν και μετά το δημοσίευμα η αντίδραση του προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ήταν άμεση και με tweet του ανέφερε «ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο και ουδέποτε υπήρξε. Πρόκειται για ένα φτιαχτό έγγραφο το οποίο προφανώς κατασκευάστηκε από την ίδια την εφημερίδα» ενώ έδωσε και συνέχεια κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για «πλαστογραφία που δεν μπορούν να κάνουν σωστά», στη σημερινή συνεδρία υποστήριξε πως δεν θα ήταν ορθό να προχωρήσουν στη διαδικασία της καταγγελίας περιπλέκοντας τα πράγματα.

Στο ΔΗΚΟ εμμένουν πάντως ότι τέτοιο έγγραφο συμφωνίας δεν υπήρξε ποτέ σημειώνοντας μάλιστα ότι το επιστολόχαρτο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιούν στο κόμμα.

Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις άλλων μελών της γραμματείας χωρίς ωστόσο να απουσιάζει και η αντίθετη άποψη η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κυρίως από στελέχη που γνωρίζουν καλύτερα και τη νομική διαδικασία.

Μάλιστα λέγεται ότι εκφράστηκαν προβληματισμοί και για το γεγονός πως δύο μήνες πριν τις εκλογές δεν θα ήταν σωστό να υπάρχει αναστάτωση εντός του κόμματος με πιθανές καταθέσεις που θα ζητούσε η Αστυνομία από εργαζόμενους και στελέχη του ΔΗΚΟ ή ακόμη και πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία.

Στο ΔΗΚΟ εμμένουν πάντως ότι τέτοιο έγγραφο συμφωνίας δεν υπήρξε ποτέ σημειώνοντας μάλιστα ότι το επιστολόχαρτο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιούν στο κόμμα όπως και η σφραγίδα είναι τοποθετημένη σε λάθος πλευρά και δεν έχει υπογραφή.

Επιλέγουν ωστόσο το θέμα να μην προχωρήσει παραπέρα σημειώνοντας ότι είναι καλύτερα να κλείσει όσο το δυνατό συντομότερα ώστε να μην υπάρχει και περαιτέρω εκμετάλλευση από τους πολιτικούς τους αντιπάλους ενόψει προεδρικών εκλογών. Προβληματισμός πάντως υπάρχει και σε σχέση με την αντίδραση των υποστηρικτών τους μιας και το κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο 48ωρο ,με έμφαση κυρίως στο πλαστό έγγραφο, προμήνυε και τη λήψη νομικών μέτρων κάτι που άφηναν να εννοηθεί και στελέχη του κόμματος στις δημόσιες δηλώσεις τους ενώ τώρα δεν δίνεται καμία περαιτέρω εξήγηση σε σχέση με την απόφαση της Γραμματείας.

Αναβολή εκλογικού συνεδρίου

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αποφασίστηκε παράλληλα όπως κατατεθεί πρόταση στη Κ.Ε προς έγκριση για αναβολή του εκλογικού συνεδρίου που βάση του καταστατικού θα έπρεπε να διεξαχθεί αρχές Δεκεμβρίου.

Η αναβολή μπορεί να έχει χρονική διάρκεια μέχρι και έξι μήνες αν και όπως όλα δείχνουν το κόμμα θα προχωρήσει στην εκλογή νέας ηγετικής πυραμίδας τον προσεχή Μάιο μετά και την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Άλλωστε στη περίπτωση εκλογής του υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη στη Προεδρία πιθανόν στελέχη του ΔΗΚΟ να βρεθούν εντός του κυβερνητικού σχήματος άρα να κενωθούν και θέσεις εντός του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση