ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαυρογιάννης: «Έχουμε όραμα για την Κύπρο και θέτουμε τον πήχη ψηλά»

Προϊόν ζύμωσης με οργανωμένα σύνολα και πολίτες που ενστερνίζονται το όραμα για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, είναι το εκλογικό πρόγραμμα του Μαυρογιάννη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προϊόν ζύμωσης με οργανωμένα σύνολα και πολίτες που ενστερνίζονται το όραμα για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, είναι το εκλογικό πρόγραμμα του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα» 92,8.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Η επικαιρότητα αλλιώς», ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, μίλησε για το όραμα του για την Κύπρο και τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η δική του διακυβέρνηση.

Ερωτηθείς σε σχέση με την οικονομία, επεσήμανε την ανάγκη για στροφή στην αειφορία, αναφέροντας πως η οικονομική μεγέθυνση, δεν είναι πλέον ανάπτυξη, αν δεν είναι αειφόρος. «Πρέπει να βρούμε ένα σωστό οικονομικό και ενεργειακό μείγμα, όπως επίσης και τον τρόπο που θα επωφελούνται οι πολλοί από την οικονομική μεγέθυνση», υπογράμμισε.

Σε σχέση με τους νέους, ο κ. Μαυρογιάννης, ανέφερε πως είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο, τονίζοντας την ανάγκη για συγκεκριμένες προτάσεις που θα προσφέρουν ξανά προοπτική στη νέα γενιά. Προτάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την κοινωνική στέγη, την παιδεία, τα πανεπιστήμια και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Σε ότι αφορά το κεφάλαιο της παιδείας, τόνισε πως είναι αυτή που μπορεί να δώσει ελπίδα για το μέλλον. «Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία, να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να έχουμε ένα δημόσιο σχολείο που να είναι σε συνάφια με την οικογένεια, την οικονομία, την πολιτεία και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες», επεσήμανε.

Για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε την άποψη πως αποτελούν τεράστια προβλήματα σε αυτό τον τόπο. «Έχουμε καταντήσει το κράτος αντί να υπηρετεί τους πολίτες, να είναι στην υπηρεσία λίγων ιδιωτικών συμφερόντων, και στην ουσία να μην λειτουργεί. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε με την διακυβέρνηση μας είναι να επαναφέρουμε τη χρηστή διοίκηση και να επιδιώξουμε την τιμωρία των ενόχων», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό Ζήτημα, υπογράμμισε ότι στο Κραν Μοντανά, φθάσαμε μία ανάσα από τη λύση του Κυπριακού, τονίζοντας πως για να καταφέρουμε να βρεθούμε σε αυτό το σημείο, χρειάστηκαν πολλά χρόνια δουλειάς και προσπαθειών.
«Η διαφορά της υποψηφιότητας μας, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα μετακινηθούμε καθόλου από τις παραμέτρους του Συμβουλίου Ασφαλείας, από τις συγκλίσεις και τα έξι σημεία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις παρακολουθήσεις, τους ψεύτικους λογαριασμούς και άλλα, ανέφερε πως καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά και δίνει το μήνυμα ότι το σκοτάδι δεν είναι αυτός ο τρόπος που ο ίδιος πολιτεύεται, αλλά το φως.

«Εμείς έχουμε ένα όραμα για τον τόπο και τους ανθρώπους του και θα θέσουμε τον πήχη ψηλά. Οι συνυποψήφιοι μου πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτά τα φαινόμενα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν συγγνώμη», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως σε περίπτωση εκλογής του, θα στηριχθεί στις δυνάμεις που επιδιώκουν την αλλαγή. «Όλες οι δυνάμεις της αλλαγής να εργαστούμε μαζί για να πετύχουμε. Και όχι μόνο για να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά και για να εκπληρώσουμε το όραμα και τις φιλοδοξίες μας, σε ορίζοντα πενταετίας», εξήγησε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση