ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ν. Χριστοδουλίδης: Κάποιοι νομίζουν ότι σκοράρουν πολιτικά με τα SMS

Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης ζήτησαν από τον ανθυποψήφιό τους να πει Mea Culpa

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με αιχμές για πολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση, τοποθετήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα με τις διαρροές στοιχείων από ιδιωτική του επικοινωνία με πρόσωπο που ήταν στο επιτελείο του. Ερωτηθείς να τοποθετηθεί επί των όσων παρουσιάσθηκαν ο κ Χριστοδουλίδης χωρίς να κατονομάζει είπε. «Κάποιοι νομίζουν ότι σκοράρουν πολιτικά με αυτό το θέμα και δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που υπάρχουν γενικότερα για την κυπριακή κοινωνία. Εγώ δεν θα ακολουθήσω αυτό τον δρόμο, εγώ δεν θα σχολιάσω καμία ιδιωτική επικοινωνία κανενός πολίτη αυτού του τόπου». Συνεχίζοντας ο υποψήφιος πρόεδρος υποστήριξε πως πίσω από τις διαρροές βρίσκεται μια προσπάθεια να μετατοπισθεί η δημόσια συζήτηση σε άλλα θέματα. «Αντιλαμβάνομαι γιατί γίνεται, αντιλαμβάνομαι ότι προσπαθούμε να πάρουμε τη συζήτηση και σε άλλα θέματα όταν δεν θέλουν να συζητούνται οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, οι παρακολουθήσεις, όταν δεν θέλουν να συζητούνται προτάσεις αντισυνταγματικές».

Οι συνεργάτες του

Ωστόσο, αυτό το οποίο προκάλεσε έκπληξη ήταν οι αναφορές του κ. Χριστοδουλίδη σε κάποιους συνεργάτες του, οι οποίοι όπως είπε δεν μπορούν να εμφανισθούν. «Έχω πολλούς συνεργάτες και ικανούς συνεργάτες. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να εμφανιστούν γιατί υπάρχουν και θέματα εκφοβισμών υπάρχουν και θέματα εκβιασμών».

Έτεινε χείρα συνεργασίας

Κλείνοντας το κομμάτι με τις διαρροές ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα υποβαθμίσει άλλο τον πολιτικό λόγο και για αυτό εάν ο κυπριακός λαός τον τιμήσει με την ψήφο του την επομένη των εκλογών θα τείνει χέρι συνεργασίας «σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να δουλέψουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της χώρας μας».

«Να ζητήσει συγγνώμη»

Επί του συγκεκριμένου θέματος τοποθετήθηκαν και οι άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αφού σημείωσε πως το πολιτικό ύφος του δεν του επιτρέπει να εμπλακεί σε τέτοιου είδους φαινόμενα και πως έχει μάθει να δουλεύει στο φως, απευθύνθηκε στον κ. Χριστοδουλίδη. «Αντιλαμβάνομαι αυτά που λέει ο κ. Χριστοδουλίδης για τα προσωπικά δεδομένα αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα, εάν όντως αυτά τα πράγματα ευσταθούν, να μπορούσα να ακούσω μια συγγνώμη». Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην τοποθέτησή του υπέδειξε πως ο ίδιος ό,τι θέλει να πει το λέει ευθέως και δεν χρησιμοποιεί άλλους «είτε για να χτυπούν πολιτικούς μου αντιπάλους είτε να αποσυσπυρώνουν κόμματα. Στην πολιτική συζήτηση πρέπει να κρατούμε πολιτικό επίπεδο και όπως είπε και ο κ. Μαυρογιάννης, αν κάποιοι κάνανε λάθος το Mea Culpa δεν βλάπτει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση