ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Στεφάνου: Το 2023 χρονιά αλλαγής για την Κύπρο και το ΑΚΕΛ

«Τα πράγματα στην Κύπρο δεν είναι καθόλου καλά» τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Το 2023 είναι χρονιά αλλαγής όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για το ΑΚΕΛ, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε την Τετάρτη στην κοπή της βασιλόπιτας του ΑΚΕΛ, η οποία έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΟ, στη Λευκωσία.

Αρχικά, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η ευχή για καλή χρονιά είναι μια ευχή στην οποία φέτος μπορούμε να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο, γιατί έχουμε τις εκλογές σε ένα μήνα και μπορούμε με τη δουλειά μας να αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο».  Μέχρι τώρα, συνέχισε, «τα πράγματα στην Κύπρο δεν είναι καθόλου καλά», αφού «στα δέκα χρόνια διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη-Δημοκρατικού Συναγερμού τα προβλήματα και τα αδιέξοδα έχουν πολλαπλασιαστεί, υφιστάμενα προβλήματα έγιναν ακόμα πιο δυσεπίλυτα, και η πολιτική των κυβερνώντων προκάλεσε και καινούργια προβλήματα και αδιέξοδα». 

«Και μόνο αν διαβάσουμε τις διάφορες πληροφορίες που βγαίνουν από το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ σε σχέση με το Κυπριακό, αντιλαμβανόμαστε και το μέγεθος της κακής κατάστασης που υπάρχει στο Κυπριακό, με την ελληνοκυπριακή πλευρά δυστυχώς να θεωρείται συνυπεύθυνη γι’ αυτά τα προβλήματα», επεσήμανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι «αυτό το γεγονός αποτελεί και την κορωνίδα της αποτυχίας διαχείρισης του Κυπριακού από τον Νίκο Αναστασιάδη».

«Για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο, χρειάζεται να αλλάξει η κυβέρνηση», υπέδειξε ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη-Δημοκρατικού Συναγερμού και να μην έρθει κάποια κυβέρνηση η οποία απλώς θα συνεχίσει την πολιτική Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ». Αυτό θα γίνει, τόνισε, «αν στο τιμόνι της Δημοκρατίας βρεθεί είτε ο Αβέρωφ Νεοφύτου είτε ο Νίκος Χριστοδουλίδης που αποτελούν -και το διακηρύσσουν άλλωστε- τη συνέχιση της συναγερμικής διακυβέρνησης». 

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «εάν στο τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας εκλέξουμε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος και προοδευτικό πρόγραμμα διαθέτει, και σχεδιασμό έχει, και τους ανθρώπους έχει για να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ταλανίζουν την Κύπρο, τον λαό μας, την κοινωνία μας, τους εργαζομένους, και αν βάλουμε όλοι μαζί μπροστά δουλειά για να γυρίσουμε σελίδα για τον τόπο μας, που να δημιουργεί ελπίδα και προοπτική πρώτα απ’ όλα για τη λύση του Κυπριακού». 

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου έκανε λόγο για την ανάγκη αντιμετώπισης των πολλαπλών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που έχει ο τόπος, όπως της ανισότητας, της οικονομικής ανασφάλειας, της φτώχιας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, «που επί των ημερών αυτής της διακυβέρνησης πραγματικά έχουν απογειωθεί σε τέτοιο σημείο που η Κύπρος να διαπομπεύεται, να διασύρεται, να εξευτελίζεται διεθνώς», όπως ανέφερε. 

Αυτό βέβαια, υπογράμμισε, «δεν φαίνεται να ενοχλεί τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος φεύγει λέγοντας ότι είναι υπερήφανος για το έργο που έχει παραχθεί». Μάλιστα, υπέδειξε ότι υπερήφανοι δεν είναι οι πολίτες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους θέλουν τα πράγματα στην Κύπρο να αλλάξουν. «Τα πράγματα θα αλλάξουν με τη δική μας δουλειά και τη δουλειά χιλιάδων άλλων που απαιτούν την αλλαγή στον τόπο», είπε.

Επιπρόσθετα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι «το 2023 δεν είναι μόνο χρονιά αλλαγής για την Κύπρο, είναι χρονιά αλλαγών και για το κόμμα». Ο κ. Στεφάνου είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ήδη εξαγγείλει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα πορευθεί μέχρι την πραγματοποίηση του Καταστατικού Συνεδρίου του κόμματος.

«Έτσι είναι η ιστορία του ΑΚΕΛ στα 100 πρώτα χρόνια του, έτσι θα παραμείνει το ΑΚΕΛ και στα επόμενα 100 χρόνια ηγετική δύναμη στην Κύπρο, παράγοντας προόδου, ευημερίας και προκοπής», είπε ο κ. Στεφάνου, ο οποίος ευχήθηκε το 2023 να είναι η χρονιά της λύσης του Κυπριακού και η χρονιά που θα ανοίξει νέες σελίδες προόδου και προκοπής για τον τόπο. «Εμείς έχουμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο για τούτο και θα τον διαδραματίσουμε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023