ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χ. Παντελίδης: Αναμένεται ότι το ΔΗΚΟ θα έχει θέση σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής

«Στο ΔΗΚΟ δεν τίθεται θέμα ηγεσίας και ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι άξιος και κατάλληλος για Πρόεδρος του κόμματος»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Αναμένεται ότι σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής το ΔΗΚΟ θα έχει θέση», ανέφερε ο ο βουλευτής του κόμματος, Χρύσης Παντελίδης, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ». 

Ερωτηθείς εάν θα υπάρχουν άνθρωποι του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, μετά την στήριξη που του παρείχαν, ο  κ. Παντελίδης είπε ότι δεν γνωρίζει ποια άτομα θα βρίσκονται στην κυβέρνηση καθώς αυτές είναι αποφάσεις του νέου Προέδρου. 

Ερωτηθείς εάν έχει ο ίδιος δεχθεί πρόταση να πάει σε Υπουργείο απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι έχει πολιτική ευθύνη στους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν βουλευτή.

«Είναι απόλυτα λογικό ένας Πρόεδρος να έχει πλάνο και κριτήρια με τα οποία θα ενεργήσει αλλά δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση με το ΔΗΚΟ πριν τις εκλογές. Αναμένουμε ότι τις μέρες που ακολουθούν θα υπάρξει διαβούλευση με στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής», ξεκαθάρισε.

Σε ερώτηση εάν σε αυτή την κυβέρνηση έχει θέση ο ΔΗΣΥ, ο κ. Παντελίδης είπε ότι και ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ έχουν θέση σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ωστόσο «σεβόμαστε τις αποφάσεις των κομμάτων, είναι θέμα δικό τους πώς θα ενεργήσουν».

Ο κ. Παντελίδης είπε ότι το ΔΗΚΟ είναι απόλυτα ικανοποιημένο με τα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εκλογές καθώς κατέγραψε μια ιστορική συσπείρωση. Σημείωσε ότι στο ΔΗΚΟ δεν τίθεται θέμα ηγεσίας και ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι άξιος και κατάλληλος για Πρόεδρος του κόμματος. Τέλος, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί Εκλογικό Συνέδριο πριν το καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023