ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ: Εκλογές στις 11 Μαρτίου για τον νέο Πρόεδρο

Στις 7 Μαΐου οι εκλογές για την υπόλοιπη ηγεσία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αποφάσεις έλαβε το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ μετά και την απογευματινή έκτακτη συνεδρίαση του κόμματος, με τις εκλογές για τη θέση του Προέδρου να διεξάγονται στις 11 Μαρτίου, ενώ στις 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την υπόλοιπη ηγεσία. Να σημειωθεί ότι το Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου.

20:20 Δηλώσεις Δ. Δημητρίου για τις αποφάσεις 

Μόλις έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του έκτακτου Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και έχουν παρθεί οι αποφάσεις σε σχέση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων και του Παγκυπρίου Συνεδρίου.

Εκλογή μόνο για Πρόεδρο της παράταξης στη βάση του άρθρου 17.4 θα γίνει στις 11 Μαρτίου. Το Παγκύπριο Συνέδριο, που θα γίνει και ο απολογισμός της πενταετίας, θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου και η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία πλην του Προέδρου, δηλαδή για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους και τα 25 αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου, θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου. Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου θα κατατεθούν την Τρίτη 21 Φλεβάρη και για προέλεγχο εφόσον απαιτούνται 100 υπογραφές από μέλη της παράταξης με ένα ελάχιστο 10 μελών από κάθε επαρχία, θα υποβληθούν την προηγούμενη δηλαδή στις 20 Φεβρουαρίου.

20:10 - Στις κάλπες στις 11 Μαρτίου για Πρόεδρο

Στις 11 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη Προέδρου του ΔΗΣΥ, ενώ στις 7 Μαΐου για την υπόλοιπη ηγεσία.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του Προέδρου του κόμματος θα ισχύουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου

19:30 - Θέμα γενικών εκλογών στις 11/3 θέτει η ηγεσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα γενικών εκλογών για τις 11 Μαρτίου θέτει η ηγεσία του ΔΗΣΥ. Ταυτόχρονα, διεξάγεται έντονη συζήτηση για την καταστατικότητα των προτάσεων.

19:00 - Εικόνες από την Πινδάρου

18:25 - Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου 

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ με θέμα τις διαδικασίες σύγκλησης του εκλογικού συνεδρίου. Στη συνέδρια του κομματικού οργάνου δεν λαμβάνουν μέρος ο Ιωάννης Κασουλιδης ο οποίος βρίσκεται εκτός Κύπρου καθώς και υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Το Πολιτικό Γραφείο πραγματοποιείται στο ισόγειο των Κεντρικών Γραφείων του κόμματος.

Η επιστολή Νουρή

Πριν τη συνέδρια ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρή, με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, έθιγε το θέμα της ημερομηνίας σύγκλησης του εκλογικού συνεδρίου τονίζοντας πως η 11η Μαρτίου δεν επιτρέπει και δυσκολεύει όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα.

Όπως σημείωσε, δεν έτυχε έγκρισης από τα συλλογικά σώματα και θα πρέπει σε μόλις 72 ώρες να εξαγγείλουν πολιτικά πρόσωπα την υποψηφιότητά τους.

Στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης την ώρα του Πολιτικού Γραφείου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί στις 7 το απόγευμα τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον κ. Αναστασιάδη μετά την νίκη του πρώτου στις εκλογές της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023