ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προεδρικές - Παίρνει παράταση για το ποιον θα στηρίξει η ΕΔΕΚ

Συνάντηση Σιζόπουλου με Μαυρογιάννη - Τι είπαν

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Συνάντηση με φόντο τις Προεδρικές Εκλογές είχαν σήμερα Δευτέρα (23/05) ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, έγινε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ενόψει των Προεδρικών εκλογών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Μετά από τη σημερινή συνάντηση που είχαν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και ακόμη μεγαλύτερη τιμή που είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρος της ΕΔΕΚ τον φίλτατο Μαρίνο Σιζόπουλο.

Η συνάντηση μας πήγε πάρα πολύ καλά. Είχαμε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ενόψει των Προεδρικών εκλογών, ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική η συνάντηση μας. Αλλά πέρα από αυτό είναι αν θέλετε μια συνάντηση την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες μέσα στο πλαίσιο της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων και των προσπαθειών μας για να πετύχουμε στις προεδρικές εκλογές του 2023 κάτι καλύτερο για τον τόπο μας.

Εγώ δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι άλλο πέρα από αυτό, πέρα από το να ευχαριστήσω τον Μαρίνο Σιζόπουλο για την ευκαιρία που μου έδωσε να συναντηθούμε σήμερα και να ανταλλάξουμε απόψεις».

Στην συνέχει ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσεꓽ

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για αυτήν την πρώτη συνάντηση την οποία είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα των προεδρικών εκλογών.

Θα συμφωνήσω ότι ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση με ανταλλαγή απόψεων σε μια ευρύτητα θεμάτων που απασχολούν την πατρίδα μας και την κοινωνία αλλά και τις προοπτικές που πρέπει να διαμορφώσουμε για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα αλλά και να στείλουμε τα σωστά μηνύματα τα όσα έχουμε συζητήσει σήμερα θα μεταφερθούν στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ προς ενημέρωση για να δώσουν τις ανάλογες κατευθύνσεις.

Αλλά την ίδια στιγμή θα επαναλάβω και να επιβεβαιώσω αυτό που είπε ο κ. Μαυρογιάννης. Ότι οι συναντήσεις μας θα συνεχίσουν στο πλαίσιο της ανταλλαγής των απόψεών μας μέχρι και τον καθορισμό από την πλευρά της ΕΔΕΚ στην βάση των αποφάσεων των συλλογικών της οργάνων, της τελικής μας απόφασης για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι ο κ. Μαυρογιάννης αποτελεί μία επιλογή για τις προεδρικές εκλογές και εάν δηλαδή είναι ανοικτή μία συνεργασία μαζί του, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε:

«Όπως έχετε διαπιστώσει και όπως πολλές φορές δηλώσαμε και δημόσια, από την πλευρά της ΕΔΕΚ δεν έχουμε προκαταλήψεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταγράψουμε συγκλίσεις και αποκλίσεις με τους υποψηφίους έτσι ώστε τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ στη βάση μίας ορθολογικής και αξιοκρατικής προσέγγισης να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς η συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα και η συμπόρευση στις επόμενες προεδρικές εκλογές, λόγω του ότι είναι ένα κόμμα που έχουμε τις περισσότερες συγκλίσεις, και τις λιγότερες αποκλίσεις, αυτό όμως δεν μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε επαφές με υποψηφίους που στηρίζονται από άλλα κόμματα, να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, να καταγράψουμε αυτά ακριβώς τα δεδομένα, για να μπορέσουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για την πατρίδα μας αλλά και για το κόμμα μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι ο κ. Μαυρογιάννης υιοθετήθηκε ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ αλλά ακόμα δεν έχει εξαγγείλει, ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε ότι δεν είναι παράδοξο και πως είχε δηλώσει πως εάν οι συνθήκες ήταν τέτοιες, θα έθετε τον εαυτό του στη διάθεσή των κομμάτων. Τόνισε ότι δεν θα ήταν σωστό να εξαγγείλει πριν κάνει τις επαφές.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι αυτό στερεί και τον χαρακτηρισμό του ανεξάρτητου νοουμένου ότι υπάρχει η διαδικασία του ΑΚΕΛ, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι αυτό θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την ανεξαρτησία της υποψηφιότητας. Δεν μπορείς είπε αν θέλεις να είσαι αξιόπιστος να κατέλθεις ως υποψήφιος χωρίς να έχεις στήριξη των πολιτικών δυνάμεων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τον κ Μαυρογιάννη και αν αυτό σημαίνει ότι καταγράφηκαν συγκρίσεις, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι επί των λεπτομερειών δεν έχουμε εισέλθει ακόμα. Συζητήσαμε επί των βασικών αρχών. Και θα πρέπει να πω ότι πάνω σε αυτές τις βασικές αρχές υπάρχουν συγκλίσεις υπάρχουν και αποκλίσεις. Γι’ αυτό ακριβώς θα τεθούν στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ για να μου δώσουν κατευθύνσεις για το πώς θα προχωρήσω παρακάτω. Είναι προφανές ότι οι συναντήσεις με τον κ. Μαυρογιάννη θα συνεχιστούν».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα αναμένουμε την απόφαση της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε:

«Παρά το γεγονός ότι η ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στις 20 του περασμένου Μαρτίου είχε οριοθετήσει την τελική απόφαση μέχρι το τέλος Μαΐου, νομίζουμε οι εξελίξεις όπως έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και η σχετική ασάφεια που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, υποχρεώνει σε μία σχετική παράταση του τελικού χρόνου. Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό λόγω της κατάστασης να μην γίνουν βεβιασμένες ενέργειες, να μην ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις οι οποίες ενδεχομένως στο τέλος να αποδειχθούν ότι είναι μη εποικοδομητικές. Γι’ αυτό σε αυτή την περίπτωση μπορώ να πω ότι ισχύει το αρχαίο ελληνικό ρητό «σπεύδε βραδέως».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση