ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ορατό το ενδεχόμενο Τριμερούς

Εξέθεσα στον ΓΓ τις δικές μας θέσεις, ότι είμαστε έτοιμοι δηλαδή για μια συμφωνία όρων αναφοράς, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Newsroom K

Φαίνεται το ενδεχόμενο της τριμερούς συνάντησης να είναι ορατό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης , ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική συνάντηση.

Εξέθεσα στον ΓΓ τις δικές μας θέσεις, ότι είμαστε έτοιμοι δηλαδή για μια συμφωνία όρων αναφοράς, προκειμένου να επιτραπεί η επανέναρξη του διαλόγου με τα τρία συστατικά, όπως είναι η κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014, οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι το Κραν Μοντανά και, βεβαίως, το πλαίσιο του ΓΓ, όπως έχει παρουσιαστεί στις 30 Ιουνίου από τον ίδιο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνάντηση σε μια Τριμερή, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος συμφωνίας ή τουλάχιστον να επαναληφθεί η συναντίληψη που επικράτησε στις 9 Αυγούστου και στις πρώτες ώρες μετά την άφιξη της κας Λουτ (στην Κύπρο). 

«Αυτό που θέλω να πω είναι να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ετοιμότητα του ΓΓ να συνεργαστεί με τα μέρη, και φαίνεται το ενδεχόμενο της τριμερούς να είναι ορατό, όπως επίσης, ενδεχομένως, και αν υπάρξει κατάληξη κατά την τριμερή, να συγκληθεί και μια άτυπη πενταμερής, προκειμένου και οι εμπλεκόμενες πλευρές που αφορούν και τις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού, να συμφωνήσουν στο αντικείμενο, όπως λέει ο κ. Τσαβούσογλου, των συζητήσεων. Η δική μας πλευρά ήταν απόλυτα ξεκάθαρη ως προς αυτό τον στόχο». 

Ερωτηθείς πότε τοποθετεί ο ίδιος χρονικά την τριμερή συνάντηση του ΓΓ των ΗΕ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό θα το αποφασίσει ο ΓΓ. Αναμένουμε εντός Οκτωβρίου, είτε στη Νέα Υόρκη είτε σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη».

Κληθείς να πει αν κατά τη συνάντηση έχει μιλήσει στον ΓΓ για την πρόθεση ή τις σκέψεις του για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτά θα τα πούμε μετά».

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αναμένεται τη Δευτέρα να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X