ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Είμαι έτοιμος για συνάντηση με Τατάρ ακόμη και αύριο

«Όποιοι θεωρούν ή φαντάζονται ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν, τους διαψεύδει και η Ιστορία» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Όσοι φαντάζονται ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν, τους διαψεύδει και η Ιστορία και θα τους διαψεύσει και το μέλλον, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψης του στο ΕΒΕ Πάφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για το θέμα συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, είπε ότι «έχω και δημόσια εκφράσει κατ΄επανάληψη την ετοιμότητα μου να συναντηθώ με τον κ. Τατάρ. Έχω μεταφέρει αυτή την επιθυμία μου και στον ίδιο είτε για κοινωνική συνάντηση είτε στο πλαίσιο της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών.

Έχω προτείνει και μια από κοινού επίσκεψη στο ανθρωπολογικό εργαστήρι για το θέμα των αγνοουμένων, ένα θέμα που είναι ανθρωπιστικό, καθόλου πολιτικό, και ευελπιστώ σύντομα να υπάρξει θετική ανταπόκριση από μέρους του.

Από δικής μου πλευράς και αύριο είμαι έτοιμος να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του στο ΕΒΕ Πάφου όπου θα συζητηθεί η δημιουργία έργων κοινής ωφελείας, ο Πρόεδρος είπε ότι «και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχα αναφέρει ότι σε περίπτωση εκλογής μου, αυτός ο διάλογος με την κοινωνία, με τα οργανωμένα σύνολα θα συνεχιστεί. Και ξεκινώ σήμερα με αφορμή την παρουσία μου στην Πάφο για τα εγκαίνια του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα, για αυτό βρίσκομαι στο ΕΒΕ Πάφου, και θα ακολουθήσουν συναντήσεις σε όλες τις επαρχίες, είναι σημαντικό να συζητήσω με την τοπική κοινωνία, να ακούσουμε τις ανησυχίες, να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που υπάρχουν και να αξιοποιήσουμε, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, ευκαιρίες που δύνανται να βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας μας».

Σε ερώτηση αν πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να ξεμπλοκάρουν κάποια πράγματα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «το βασικό ζητούμενο είναι να μη χρειάζεται η παρέμβαση του Προέδρου και αυτός είναι ο στόχος, να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα θεσμικά προβλήματα, να μη χρειάζεται η παρέμβαση του Προέδρου ή κάποιου Υπουργού ή του οποιουδήποτε.

Αλλά είμαι εδώ για να συζητήσω, να ακούσω, και πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας θα προωθηθούν έργα και δράσεις προς όφελος και της πόλης και της χώρας μας γενικότερα».

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο που προκάλεσε Τούρκος στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έκανα αρκετά σχόλια. Δεν πρέπει, αυτό είναι το βασικό δικό μου μήνυμα. Ακούω τα σχόλια και από τις δύο πλευρές, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, η όποια άποψη είναι απόλυτα σεβαστή. Στη δική μου περίπτωση δεν πρόκειται, σε καμία απολύτως περίπτωση, να ρίξω λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είμαστε εδώ για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας, να τον επανενώσουμε μέσα από τις συνομιλίες και όποιοι θεωρούν ή φαντάζονται ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν, τους διαψεύδει και η Ιστορία και θα τους διαψεύσει και το μέλλον». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση