ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Όσοι αντιστρατεύονται τη δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στα έσχατα

«Αυτό που συνέβη τη 15η Ιουλίου δεν ήταν παρά μια οργανωμένη εναντίον της δημοκρατίας ενέργεια της Χούντας με όσους εκ των Κυπρίων συνεργάστηκαν»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Αυτό που συνέβη τη 15η Ιουλίου δεν ήταν παρά μια οργανωμένη εναντίον της δημοκρατίας ενέργεια της Χούντας των Αθηνών με όσους εκ των Κυπρίων συνέργησαν ή συνεργάστηκαν, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά του πραξικοπήματος, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και το τρισάγιο στους τάφους των ηρώων που ακολούθησε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στη μέρα, είπε ότι το μνημόσυνο αποτελεί «ένα καθήκον που επιβάλλει την απόδοση τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία ενάντια στην παρανομία.

Και ένα δεύτερο καθήκον, είναι να ενθυμούμαστε ότι όσοι αντιστρατεύονται τη δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στα έσχατα που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουμε και μιλώντας για έσχατα μιλώ και για εσχάτη προδοσία βεβαίως, διότι αυτό που συνέβη τη 15η Ιουλίου δεν ήταν παρά μια οργανωμένη εναντίον της δημοκρατίας ενέργεια της Χούντας των Αθηνών με όσους εκ των Κυπρίων συνέργησαν ή συνεργάστηκαν».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως έχουμε αντλήσει τα διδάγματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θεωρώ ότι έχει πλέον εμπεδωθεί η δημοκρατία, δεν παρατηρούνται βίαιες αντιδράσεις όπως στο παρελθόν. Υπάρχουν οι διαφωνίες, πολλές φορές μπορεί να είναι έντονες, αλλά δεν χαρακτηρίζονται από ασέβεια προς τη δημοκρατία».

Τέλος, ερωτηθείς αν προτίθεται να αναπέμψει το θέμα της μείωσης φόρων ή να προβεί σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «τα πάντα εξαρτώνται από τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα. Ουδέποτε ο Πρόεδρος αποφασίζει χωρίς τη γνώμη του νομικού συμβούλου του κράτους για το αν θα αναπέμψει ή αν θα κάνει αναφορά στο Ανώτατο. Συνεπώς, χρειάζεται υπομονή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση