ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Κάθετη μείωση στα έσοδα του δικηγορικού γραφείου

Δεν δέχεται την ανάδειξη υποθέσεων που εμπλέκουν το κράτος και αναλόγως έπραξε στην περίπτωση της Ryanair, δήλωσε στην «Κ»

Newsroom K

Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, το δικηγορικό γραφείο το οποίο φέρει το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη, είχε βρεθεί στο προσκήνιο, εξαιτίας διαφόρων υποθέσεων, όπως τα χρυσά διαβατήρια. Ωστόσο, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» της Κυριακής, τόνισε ότι, με την μεταβίβαση των μετοχών του όταν ανέλαβε την Προεδρία, ήταν ρητή η θέση του ότι δεν θα δεχόταν να αναδειχθεί οποιαδήποτε υπόθεση η οποία ενέπλεκε το κράτος. Μάλιστα, αναφέρει ότι τα έσοδα του γραφείου έχουν κάθετη μείωση.

Αυτούσιες η ερώτηση και η απάντηση:

–Πάνε και έρχονται υποθέσεις που σχετίζονται με το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη. Εσείς έχετε πει πως δεν έχετε καμία εμπλοκή. Δεν θα ήταν προτιμότερο για όλους να απαλειφθεί έστω και τυπικά το όνομά σας;

–Είναι το όνομα που έχει σημασία ή η συμπεριφορά; Αν ήμουν ανεπάγγελτος το κατανοώ. Πολλών, η μόνη τους ενασχόληση ήταν η πολιτική. Έχω δουλέψει, έχω δημιουργήσει. Το να φέρει το γραφείο το όνομά μου έχετε την εντύπωση ότι είναι πόλος έλξης; Αν δείτε τις οικονομικές καταστάσεις του γραφείου από τότε που ανέλαβα την προεδρία του κράτους θα διαπιστώσετε ότι από πλευράς εισοδημάτων έχει κάθετη μείωση. Ήταν ρητή η θέση μου, παρά το γεγονός ότι εγκατέλειπα το γραφείο και μεταβίβασα τις μετοχές ότι δεν θα δεχτώ την ανάδειξη οποιασδήποτε υποθέσεως που εμπλέκει το κράτος. Εξού και με τη RyanAir, που υπήρξε μια πρόθεση του γραφείου να αναλάβει, έγραψα αμέσως επιστολή ότι δεν θα δεχτώ την οποιαδήποτε εμπλοκή. Έγινε ολόκληρος σάλος όπως και για τα λεγόμενα χρυσά διαβατήρια. Ζήτησα να δοθεί στη Βουλή το σύνολο των αιτήσεων πολιτογράφησης. Από τις 4.700, δεν υπερβαίνουν τα 42 στο δικηγορικό γραφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση