ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Χωρίς ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια, δεν θα τελειώσει η πανδημία

Το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη από το Παρίσι

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την ανάγκη συλλογικής δράσης για αποτελεσματική βελτίωση των οικονομικών συνθηκών αλλά και του τομέα της υγείας με ισότιμη πρόσβαση όλων στα εμβόλια κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε οπτικογραφημένο μήνυμα του με την ευκαιρία της έναρξης του Φόρουμ για την Ειρήνη που πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι.

Στο μήνυμα του, το οποίο προβλήθηκε σήμερα διαδικτυακά από τους διοργανωτές του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος σε ένα από τα θέματα της ατζέντας του Φόρουμ, αυτό της ανάκαμψης στον τομέα της υγείας και της οικονομίας, είπε ότι «ενάμιση χρόνος έχει περάσει από την αρχή της πανδημίας η οποία επέφερε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

Αλλά ενόσω προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, η ανάκαμψη στον τομέα της υγείας και της οικονομίας παραμένει στο επίκεντρο της ατζέντας μας. Διότι χωρίς να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη ανά το παγκόσμιο, θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε άλλες προκλήσεις, περιλαμβανομένων στους τομείς της απασχόλησης, της παιδείας, της υγείας, της ισότητας των φύλων και άλλων.

Αυτό το χάσμα μπορεί να γεφυρωθεί μόνο με τα διδάγματα που έχουμε πάρει και με την αξιοποίηση των ευκαιριών που επίσης έχουν αναδυθεί.   

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της περαιτέρω στήριξης στην (πρωτοβουλία) COVAX, να κάνουμε τις προσπάθειες για παγκόσμια ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Αν αποτύχουμε σε αυτό τότε μπορεί η πανδημία να μην έχει συγκεκριμένο χρονικό τέλος.

Πρέπει επίσης να στοχεύσουμε να εφαρμόσουμε εύρωστα κοινωνικο-οικονομικά σχέδια τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο των οποίων να πετύχουμε φιλικές προς τις επιχειρήσεις, πράσινες και ψηφιακές οικονομίες, στις οποίες κανείς δεν θα μείνει πίσω.   

Δεδομένου ότι η πανδημία απέδειξε την κοινή μοίρα της ανθρωπότητας στον πλανήτη μας, πρέπει να δράσουμε επί αυτής της βάσης και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τους στόχους των ΗΕ για αειφόρο ανάπτυξη για να βελτιώσουμε τον κόσμο μας.

Ο Πρόεδρος Μακρόν δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα όταν είπε πως δεν υπάρχει σχέδιο β’ για τον πλανήτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση