ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς ναυάγιο η τετραμερής

Ποιο είναι τελικά το παιχνίδι των μικρών και πόσο εύκολη είναι μία κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων ανεξάρτητων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά και την τελευταία τους συνάντηση στις 21 Σεπτεμβρίου οι τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να επιμένουν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες για συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές ωστόσο τα πρώτα μαύρα σύννεφα έχουν ήδη εμφανιστεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φαίνεται να υπήρξε διαφωνία σε σχέση με τον ρόλο που πιθανόν να διαδραματίσουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις αν και η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει προς τους δύο που βρίσκονται ψηλότερα: τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Χριστοφίδη. Εκεί βέβαια έγκειται και η μεγάλη διαφωνία για το ποιος από τους δύο θα καθίσει στο τιμόνι.

Συμφωνήθηκε όπως ακολουθηθεί μια επιστημονική και πολιτικά δομική διαδικασία, δηλαδή η διεξαγωγή μιας νέας δημοσκόπησης στην οποία θα τεθούν συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία και με βάση τα αποτελέσματα που θα τους δοθούν να συνεχίσουν τις διεργασίες. Έντονη είναι η θέση ενός εκ των τεσσάρων ότι θα πρέπει να περιληφθεί και το ερώτημα ποιος είναι πιο εκλέξιμος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Την ώρα που γίνονται οι μεταξύ τους διεργασίες μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά το πως θα προχωρήσουν οι Οικολόγοι αλλά και η ΔΗΠΑ η οποία δέχεται πιέσεις από τους τέσσερις να συστρατευθεί μαζί τους.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Οριάνας Παπαντωνίου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση