ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:40
 

Πρόθεση για συνάντηση Προέδρου-Σπέχαρ ενόψει έκθεσης ΓΓ ΟΗΕ για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αυτό εξαρτάται από την πορεία της ανάρρωσης του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόθεση είναι όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντηθεί και συζητήσει με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, πριν τη μετάβαση της αξιωματούχου των ΗΕ στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, όπου, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ αυτή θα ενημερώσει το σώμα, στις 19 Ιουλίου, ενόψει της υιοθέτησης του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις 30 του μήνα.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, η οποία δεν απέκλεισε την πραγματοποίηση συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κ. Σπέχαρ, σημειώνοντας, παράλληλα, πως αυτό εξαρτάται από την πορεία της ανάρρωσης του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το ιδιωτικό νοσηλευτήριο Mediterranean εντός της εβδομάδας, και να συνεχίσει να αναρρώνει στην οικία του, μέχρι να είναι σε θέση να επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του σε 2-3 εβδομάδες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ύστερα από τον τραυματισμό στο δεξί του πόδι, το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επρόκειτο να συναντηθεί με την κ. Σπέχαρ στις 28 Ιουνίου, ωστόσο η ίδια ζήτησε αναβολή της συνάντησης, και αυτή είχε καθοριστεί τότε για τις 8 Ιουλίου.

ΛΟπως είθισται πριν από οποιαδήποτε συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, η κ. Σπέχαρ "θα έχει επαφή και με τις δυο πλευρές πριν τη μετάβασή της στη Νέα Υόρκη», είπε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα εργασίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για τον μήνα Ιούλιο, η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα δοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 10 Ιουλίου, ενώ η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από την κ. Σπέχαρ και οι διαβουλεύσεις στο σώμα για το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα λάβουν χώρα στις 19 Ιουλίου.

Στις 15 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη να γίνει συνάντηση με τις χώρες που συνεισφέρουν με προσωπικό στην ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υιοθέτηση του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προγραμματίζεται για τις 30 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για επαφές μετέβη ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, για να ενισχύσει τις προσπάθειες της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας, ενόψει της έκδοσης της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ και της διαδικασίας για την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X