ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρωτόγνωρη μετωπική επίθεση από τον Ακιντζί στον Ερντογάν

Ο κ. Ακιντζί υπερασπίζεται τους 10 πρέσβεις και την ΔΔΟ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Το καθεστώς στην Τουρκία παρασέρνει με γοργούς ρυθμούς τη χώρα προς την καταστροφή, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά». Αυτό δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί την Δευτέρα αντιδρώντας στις τελευταίες εξελίξεις στον άξονα Τουρκίας-Δύσης.

Ο τέως τ/κ ηγέτης εστίασε στην κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις Τουρκίας-Δύσης με αφορμή το ενδεχόμενο της απέλασης 10 πρεσβευτών. Ο κ. Ακιντζί συσχέτισε αυτές τις εξελίξεις με την κατάσταση στην τ/κ κοινότητα και τόνισε ότι «δυστυχώς, η κατάσταση στην ΤΔΒΚ, η οποία είναι υπό την επιρροή της Τουρκίας από κάθε άποψη, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Τα όσα συνέβησαν στον Οσμάν Καβάλα, Σελαχαττίν Ντεμίρτας και σε πολλούς άλλους που στερήθηκαν την ελευθερία τους και σε ορισμένους διανοούμενους που οδηγήθηκαν σε εξορία δεν μπορούν να επεξηγηθούν με βάση κανένα σύγχρονο νομικό κανόνα».

Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε και στις πρόσφατες απελάσεις τ/κ αντιφρονούντων από την Τουρκία και δήλωσε τα εξής: «Αυτή η αντιδημοκρατική πολιτική, που έφτασε στο σημείο να διώξει 10 ξένους πρέσβεις από την Τουρκία, είναι καταδικασμένη να χτυπήσει στον τοίχο. Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από εκείνους που ζουν στην Τουρκία. Η οικονομική, πολιτική χρεοκοπία και η διαφθορά επηρεάζουν βαθιά τους Τουρκοκύπριους. Η διέξοδος από την κρίση είναι να ακολουθήσουμε μια πολιτική που σέβεται τους παγκόσμιους νομικούς κανόνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές και είναι συμφιλιωμένη με τον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχει υποχρέωση να σταματήσουμε να παίζουμε με τον χρόνο με φόρμουλες που δεν είναι εφαρμόσιμες στην Κύπρο και να εργαστούμε σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα για την ομοσπονδιακή λύση, που είναι η μόνη δυνατή λύση. Αυτός είναι ο τρόπος για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον στην Τουρκία και την Κύπρο ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση