ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προώθηση του Κυπριακού στο εξωτερικό αποφασίστηκε σε συνάντηση Φωτίου – κατεχομένων κοινοτήτων

Αποφάσισαν την ετοιμασία διαφόρων εκδόσεων και οπτικοακουστικού υλικού σε διάφορες γλώσσες που θα προωθηθούν από τις Πρεσβείες στο εξωτερικό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων, διαβεβαίωσε εκ νέου τους παρευρισκομένους για τη διαχρονική στήριξη της Κυβέρνησης στον προσφυγικό κόσμο και το Συμβούλιο των Κατεχομένων Κοινοτήτων, ενώ αποφασίστηκε προώθηση εκδόσεων για προώθηση του εθνικού θέματος στο εξωτερικό και της καταστροφής της Θρησκευτικής και Πολιτιστικής μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι προώθησης του εθνικού θέματος στο εξωτερικό και της καταστροφής της Θρησκευτικής και Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς στα κατεχόμενα, και αποφασίστηκε η ετοιμασία διαφόρων εκδόσεων και οπτικοακουστικού υλικού σε διάφορες γλώσσες που θα προωθηθούν από τις Πρεσβείες μας στο εξωτερικό, αλλά και τις οργανώσεις των Αποδήμων μας σε κέντρα λήψης αποφάσεων, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι εξετάστηκαν, επίσης, τρόποι συμβολής της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων στην προσπάθεια για εντοπισμό μαρτυριών και πληροφοριών που αφορούν το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων διαβεβαίωσαν τον Επίτροπο Προεδρίας για την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν για την υλοποίηση των πιο πάνω.

Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και εισηγήθηκε θεσμοθέτηση των συναντήσεων αυτών για καλύτερο συντονισμό στην προώθηση και υλοποίηση των πιο πάνω θεμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση