ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΒ: Αναμένεται δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος

Η Αννίτα Δημητρίου τους πολίτες να συναισθανθούν την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα για τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου

ΚΥΠΕ

Οι δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, αποτελούν ένδειξη ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, καλώντας τους πολίτες να συναισθανθούν την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα για τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.

Σε αναφορά της προ ημερησίας διατάξεως στην ολομέλεια, η κ. Δημητρίου είπε ότι το Τμήμα Δασών, στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών άξονες του οποίου αποτελούν η πρόληψη, η ανίχνευση και η καταστολή των πυρκαγιών, έχει ορίσει για φέτος την περίοδο από τη 13η μέχρι τη 19η Μαΐου ως την Εβδομάδα Προστασίας Δασών, «μία εξαιρετική πρωτοβουλία για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια».

Οι δασικές πυρκαγιές, πρόσθεσε, που ξέσπασαν ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, αποτελούν ένδειξη, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο του Τμήματος Δασών, ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη όχι μόνο λόγω της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και της συνεχούς ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και εξαιτίας της μειωμένης βροχόπτωσης και των παρατεταμένων περιόδων ξηρασίας στο νησί μας.

Ως νομοθετική εξουσία, είπε η κ. Δημητρίου, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε δράση που σχετίζεται με την προστασία των δασών και τη δασοπυρόσβεση. 

«Καλώ επίσης όλους τους πολίτες να συναισθανθούν την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα για τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου σε κάθε δραστηριότητά μας. Υπενθυμίζω συναφώς τους αριθμούς 1407 και 112, στους οποίους καλούμαστε να αναφέρουμε την παρουσία φωτιάς ή καπνού μέσα ή κοντά στο δάσος», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση