ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Παρά Πέντε - Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επ. Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης

Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να στέλνονται καινούρια νομοσχέδια στη Βουλη, είπε ο Πρόεδρος της Επ. Εσωτερικών, Άριστος Δαμιανού

ΚΥΠΕ

Τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ τάχθηκαν 35 Βουλευτές ενώ υπήρξε και μία αποχή.

Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν αφορούν τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ).

Συγκεκριμένα η Βουλή ενέκρινε τον καταρτισμό από τα Προσωρινά Συντονιστικά Συμβούλια του πρώτου προϋπολογισμού κάθε ΕΟΑ από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2024, καθώς και την υποβολή του προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς να απαιτείται η υποβολή του στη Βουλή προς έγκριση.

Επίσης εγκρίθηκε η δυνατότητα υποβολής από τα Προσωρινά Συντονιστικά Συμβούλια προς έγκριση στον Υπουργό Εσωτερικών εισήγησης για προσωρινή ανάθεση άσκησης καθηκόντων, σε προσωπικό των υπό κατάργηση συμβουλίων υδατοπρομήθειας και συμβουλίων αποχετεύσεων και σε προσωπικό τοπικών αρχών ή κρατικών υπηρεσιών για περίοδο που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Η ανάθεση καθηκόντων θα γίνεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μέχρι και την ημερομηνία αναπληρωτικών διορισμών από το συμβούλιο του οικείου ΕΟΑ. Προνοείται επίσης η δυνατότητας παράτασης μέχρι τρεις μήνες της συγκεκριμένης εξάμηνης περιόδου.

Σε τοποθέτησή του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού εξέφρασε κατανόηση στην ανάγκη για εμπλουτισμό και διορθώσεις στην μεταρρύθμιση της ΤΑ. Ωστόσο ανέφερε ότι δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να στέλνονται καινούρια νομοσχέδια στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε ένας οδικός χάρτης με τον Υπουργό Εσωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν περαιτέρω εκπλήξεις μέχρι τις 20 Ιουνίου (οπότε και προγραμματίζεται η επόμενη Ολομέλεια). Ανέφερε τέλος ότι οι δύο προτεραιότητες που ψηφίστηκαν είναι προς της σωστή κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση