ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΒ: Δεν θα δεχθούμε τα νέα δεδομένα που η Τουρκία δημιουργεί στο Βαρώσι

Η κα. Δημητρίου είπε ότι η σημερινή μέρα είναι μέρα αναστοχασμού και αναλογισμού του δικού μας χρέους έναντι της μαρτυρικής μας πατρίδας

ΚΥΠΕ

Είναι χρέος και ευθύνη έναντι του λαού και της ιστορίας μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση , την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε το Σάββατο η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι παρά τις τουρκικές προκλήσεις και εντάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτά υπαγορεύονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

"Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να δεχθούμε τα νέα δεδομένα που η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους", είπε η κα. Δημητρίου, σε επιμνημόσυνο λόγο κατά την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου των πεσόντων και θανόντων στελεχών του Κυπριακού Στρατού και της δέησης για την ανεύρεση του αγνοούμενου υποστρατήγου Τάσου Μάρκου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Η κα. Δημητρίου είπε ότι η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μέρα απόδοσης τιμών και ανάμνησης αλλά και μέρα αναστοχασμού και αναλογισμού του δικού μας χρέους έναντι της μαρτυρικής μας πατρίδας και αυτών που προσέφεραν τη ζωή τους γι’ αυτήν.

"Σαράντα επτά χρόνια μετά τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, οι δικές τους πράξεις θυσίας μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε και μας διδάσκουν μαθήματα ηρωισμού, αλτρουισμού και πατριωτισμού", είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση