ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΒ για Μαρί: Να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες

«Μια οφειλόμενη συγγνώμη από την Πολιτεία για λάθη και παραλήψεις»

ΚΥΠΕ

Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τραγωδίες όπως η έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις ύστερα από κατάθεση στεφάνων, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων της ΕΜΑΚ στη Κοφίνου, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής «γι’αυτά τα παλληκάρια που έδωσαν τη ζωή τους για το καθήκον, για την πατρίδα και μια οφειλόμενη συγγνώμη από την Πολιτεία για λάθη και παραλήψεις. Χρέος μας όχι μόνο να τιμούμε τη μνήμη αυτών των παλληκαριών, αλλά να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά».

Από την πλευρά του, ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιος Χατζηβασιλείου είπε ότι «σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τα 13 παλληκάρια, έξι από τα οποία εργάζονταν στην ΕΜΑΚ και η εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς. Να διαβεβαιώσουμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα και η ΕΜΑΚ θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους για προστασία της ζωής και της περιουσίας».

Πρόσθεσε πως «κάθε χρόνο θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη των παλληκαριών με εκδηλώσεις όπως τη σημερινή, θα έρχεται πάντα στη μνήμη μας αυτή η μαύρη μέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα είμαστε πάντα κοντά στις οικογένειες των παλληκαριών και θα διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους», σημείωσε.

Στην εκδήλωση κατέθεσαν στεφάνια οι οικογένειες των πεσόντων πυροσβεστών, η Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Κοινοτάρχης Κοφίνου, ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου και η Οργάνωση Συνταξιούχων Πυροσβεστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση