ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΒ: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελεί φάρο ελπίδας

Για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη νεολαία και τις επόμενες γενιές

ΚΥΠΕ

Υπό τις παρούσες αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος, η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελεί φάρο ελπίδας για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη νεολαία και τις επόμενες γενιές μας, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό την Παρασκευή σε εκδήλωση για τα βραβεία Red Diamond που οργάνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ανέφερε πως τα βραβεία αυτά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προβληθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των γυναικών και να αναδειχθεί η σημαντική συμβολή τους στην οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου.

Η κα. Δημητρίου είπε πως οι πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών προκλήσεων που επιφέρει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, δημιουργούν ευκαιρίες για την Κύπρο να εδραιώσει περαιτέρω τον ρόλο της ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, επενδυτικός κόμβος και σημαντικός παράγοντας στις προσπάθειες της ΕΕ για ενεργειακή διαφοροποίηση και ενεργειακή ασφάλεια.

«Η Κυπριακή Βουλή παραμένει σθεναρά δεσμευμένη να υποστηρίξει την πορεία της Κύπρου προς την ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη και να διευκολύνει τις επενδύσεις μέσω του νομοθετικού της έργου. Η νομοθεσία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προώθηση στρατηγικών επενδύσεων εξετάζεται αυτή τη στιγμή από τη Βουλή. Η ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού και διεθνούς επιχειρηματικού κόμβου πρέπει να συμβαδίζει με την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών, όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά σε όλους τους τομείς της οικονομίας», ανέφερε.

Η κα. Δημητρίου είπε, εξάλλου, ότι οι γυναίκες στην Κύπρο, είτε είναι Κύπριες είτε άλλης καταγωγής, διαπρέπουν σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία, οι επιχειρήσεις, η έρευνα, η καινοτομία, η επιστήμη και οι τέχνες προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει κάνει άλματα προς αυτή την κατεύθυνση τις τελευταίες δεκαετίες.

«Ωστόσο, παρά την πρόοδο που σημειώθηκε, η Κύπρος κατατάσσεται στην 21η θέση στην ΕΕ στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων για το 2021. Οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στην πολιτική, την ηγεσία και τις θέσεις λήψης αποφάσεων. Η διάσταση του φύλου πρέπει επομένως να αντικατοπτρίζεται οριζόντια και να προωθείται περαιτέρω σε όλες τις πολιτικές του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των ζωτικών τομέων της οικονομίας, του εμπορίου, των επιχειρήσεων και των επενδύσεων. Ο ρόλος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου μπορεί να είναι καθοριστικός προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η προώθηση της ισότητας των φύλων, η οποία είναι ουσιαστικά ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, βρίσκεται στις κορυφαίες προτεραιότητές της, και υπενθύμισε ότι η Βουλή ψήφισε σημαντική νομοθεσία για την ποινικοποίηση του σεξισμού, της παρενόχλησης, της καταδίωξης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών. Επιπλέον, η ίδια πρωτοστάτησε σε τροποποίηση του νόμου για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, με την οποία η «γυναικοκτονία» καθιερώθηκε ως ιδιώνυμο αδίκημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ