ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΒ: Προτεραιότητα η επίλυση θεμάτων προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες

Για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για προσβασιμότητα μίλησε η Αννίτα Δημητρίου

ΚΥΠΕ

Ως νομοθετικό σώμα έχουμε εγκύψει στη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και στον έλεγχο των πολιτικών προσβασιμότητας, αλλά παράλληλα έχουμε αναπτύξει και κοινοβουλευτικές δράσεις για ανάπτυξη σχετικών συνεργασιών με αρμόδιους φορείς, δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επίλυση θεμάτων προσβασιμοτητας για άτομα με αναπηρίες αποτελεί προτεραιότητα.

Σε προ ημερησίας διάταξης αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, η κ. Δημητρίου είπε ότι «μόνο όταν όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα, θα έχουμε πετύχει μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία». 

Ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα η επίλυση των θεμάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Παγκόσμια Μέρα κατά AIDS

Σε αναφορά εξάλλου για την 1η Δεκεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι σήμερα, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, με έγκαιρη διάγνωση και έναρξη θεραπείας η νόσος καθίσταται χρόνιο νόσημα και τα οροθετικά άτομα πλέον πλησιάζουν το προσδόκιμο επιβίωσης του γενικού πληθυσμού, μπορούν να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, να δημιουργούν οικογένεια, να εργάζονται και να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής. 

Η κ. Δημητρίου τόνισε ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον ιό και τους φορείς HIV είναι εκ των ων ουκ άνευ για την αποδοχή των οροθετικών ατόμων από το κοινωνικό σύνολο, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. 

Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η Βουλή στηρίζει κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από την ιατρική κοινότητα για εξεύρεση ενός προληπτικού εμβολίου και μίας οριστικής θεραπείας της νόσου και παράλληλα στηρίζει τους οροθετικούς συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν. 

Διεθνής Μέρα Εθελοντών

Η ΠτΒ μίλησε επίσης για την 5η Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, σημειώνοντας ότι οι δράσεις για την εβδομάδα Εθελοντισμού συμβάλλουν σημαντικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και ταυτόχρονα στηρίζουν το αξιόλογο εθελοντικό έργο που επιτελούν φορείς και οργανωμένα σύνολα.  

«Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διάγουμε, συνεπεία των απανωτών κρίσεων και των αυξανόμενων πολεμικών συρράξεων, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, ο εθελοντισμός συνιστά ύψιστο λειτούργημα, αλλά και υποχρέωση όλων μας», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση