ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς απαντά η ΕΔΕΚ στις αναφορές Παμπορίδη για «πολιτικούς απατεώνες»

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ με την οποία απαντά στις αναφορές του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Παμπορίδη για «πολιτικούς απατεώνες». Στην ανακοίνωση, το κόμμα θέτει τέσσερα ερωτήματα προς τον κ. Παμπορίδη και αναφέρει πως «θα ήταν σκόπιμο να αναφερθεί και σε ονόματα».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Παμπορίδη και τις αναφορές του σε «πολιτικούς απατεώνες» σημειώνουμε πως θα ήταν σκόπιμο να αναφερθεί και σε ονόματα. Ποιους ακριβώς εννοεί;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παμπορίδης θα πρέπει να απαντήσει και στα εξής ερωτήματα:

  1. Στη βάση ποιων κριτηρίων επέλεξε τον Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον για Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ; Ο διορισμός έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 όταν ήταν Υπουργός Υγείας μάλιστα με δική του εισήγηση (και όχι μετά που έφυγε ο κ. Παμπορίδης όπως δήλωσε σήμερα στο ΡΙΚ στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση»). Και αυτά ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο κ. Νίκολσον το 2013 εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής του NHS στην Αγγλία επειδή ήταν εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα (βλ. https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/sir-david-nicholson-quits-nhs-chief-steps-down-wake-mid-staffs-scandal-8625889.html ).
  2. Ο κ. Νίκολσον ήταν ο chief advisor της KPMG  για θέματα υγείας. Η KPMG ήταν η εταιρεία που έκαμε τη μελέτη για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Την μελέτη την παρουσίασε ο κ. Νίκολσον σε συνέδριο στη Λευκωσία τον Οκτώβρη του 2017 παρουσία του κ. Παμπορίδη. Αυτό αποτελούσε σύγκρουση συμφέροντος στον μετέπειτα διορισμό του κ. Νίκολσον στον ΟΚΥπΥ ή όχι;
  3. Ο κ. Νίκολσον δεν «φαγώθηκε» από τον Μαρίνο Σιζόπουλο όπως δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» στο ΡΙΚ αλλά η παραίτησή του οφειλόταν στο ασυμβίβαστο που είχε και το οποίο τεκμηριώθηκε από τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη μετά από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
  4. Σήμερα ο κ. Παμπορίδης στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» δήλωσε άγνοια για εμπλοκή του σε διαγνωστικό ιατρικό κέντρο, χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ψεύτη και τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του Κέντρου αυτού. Επειδή όπως πολλές φορές δηλώσαμε, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ όσα αναφέρει δημόσια το πράττει στη βάση στοιχείων, σημειώνουμε πως πρόκειται για το διαγνωστικό Κέντρο BABYMED. Για την εμπλοκή του στο κέντρο αυτό επισυνάπτονται τα σχετικά αποδεικτικά. Σημειώνεται πως ο κ. Παμπορίδης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Υγείας τον Ιούλιο του 2015. Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2015, το διαγνωστικό Κέντρο BABYMED ήταν ανάμεσα στα εννέα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που αποδέχθηκαν πρόταση του Υπουργείου Υγείας να παρέχουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής (βλ https://ygeia-news.com/ta-ennea-diagnostika-kentra/idiotika-nosileytiria-poy-tha-parexoyn-ypiresies-mri-sto-yp.-ygeias.html) .

Κατανοητές λοιπόν οι αναφορές του κ. Παμπορίδη σε ψεύτες και σε πολιτικούς που έχουν σύγκρουση συμφέροντος αφού φαίνεται ότι εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση