ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2 νέοι υπουργοί γνώστες του αντικειμένου - Με εμπειρία στα αθλητικά και τις νέες τεχνολογίες

Μία από τις πρώτες απορίες μετά τον ανασχηματισμό ήταν εάν εντάχθηκαν άτομα με γνώση και κατάρτιση, για τον ρόλο που κλήθηκαν να διαδραματίσουν στη διακυβέρνηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα από τα βαρίδια της πρώτης σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος ήταν ότι ορισμένοι υπουργοί εντοπίζονταν να μη διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση του αντικειμένου τους, γεγονός που καυτηριαζόταν συχνά στον δημόσιο διάλογο. Μετά την ανακοίνωση του Προεδρικού για τα νέα ονόματα που θα αναλάβουν τα υπουργικά χαρτοφυλάκια, μία από τις πρώτες απορίες που προέκυψαν ήταν κατά πόσο εντάχθηκαν άτομα με γνώση, εμπειρία και κατάρτιση, για τον ρόλο που κλήθηκαν να διαδραματίσουν στη διακυβέρνηση.

Όπως απορρέει από τη γνωστοποίηση των βιογραφικών σημειωμάτων, αυτά τα προσόντα απαντώνται έντονα στα πρόσωπα των Μάριου Χαρτσιώτη, νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, και Νικόδημου Δαμιανού, νέου Υφυπουργού Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε την πρακτική του εξάσκηση στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και ενεγράφη στο μητρώο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 1988. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MA) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο κλάδο της Θεολογίας. Απο το 1990 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό, ενώ παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και πέτυχε σε εξετάσεις του ευρύτερου νομικού κλάδου.

Επίσης είναι εγγεγραμμένος Διαιτητής στο Κυπριακό Κέντρο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης και είναι επίσης εγγεγραμμένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας (insolvency practinioner).

Διετέλεσε μέλος του Οργ. Χρηματοδοτήσεως Στέγης και μέλος του Αθλητικού Εφετείου της ΚΟΠ. Συμμετέχει και συμμετείχε είτε σαν Πρόεδρος είτε σαν μέλος σε αριθμό σωματείων και ιδρυμάτων. Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιο.

Ο Νικόδημος Δαμιανού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1973. Είναι κάτοχος πτυχίου Sc.B Computer Science από το Brown University - Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Διδακτορικού Τίτλου (Ph.D) στον τομέα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & διαχείρισης Δικτύων από το Imperial College - Ηνωμένο Βασίλειο, πτυχίου DIC (Diploma of Information Security) από το Imperial College, και καθώς και τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι επαγγελματίας σε θέματα τεχνολογιών πληροφορικής και ασφάλειας πληροφοριών με πολυετή εμπειρία σε Συστήματα Πληρωμών & Fintech, Μεθοδολογίες Διαχείρισης Κινδύνων και Τεχνολογίες Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Διετέλεσε Διευθυντικό στέλεχος στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ τα τελευταία έξι (6) χρόνια εκτελεί καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας JCC Payment Systems ltd. Είναι νυμφευμένος με τη Ροδούλα Δαμιανού και πατέρας δύο παιδιών, της Ελένης και της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση