ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Χάσικος - Πλάτες σε Ρέα και CYPRA έκανε ο Γενικός Ελεγκτής

Στοχοποίηση και εξοντωσή της βλέπει η Γενική Λογίστρια

Newsroom K

Σε μια καταπελτική δήλωση, στηριζόμενη σε γεγονότα και έγγραφα που παρουσίασε, ο κ. Χάσικος προσδιόρισε την σχέση του Γενικού Ελεγκτή, με την Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου και τον σύζυγο της – ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA Γιώργο Γεωργίου, οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα για σωρεία παρατυπιών που διαπιστώθηκαν στο σφαγείο.

Στην Επιτροπή Ελέγχου βουλευτές όλων των κομμάτων άφησαν αιχμές για την δράση του Γ. Ελεγκτή στο θέμα του σφαγείου CYPRA και της ιδιαζούσης σχέσης του ιδιοκτήτη με την Γ. Λογίστρια.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Επ. Ελέγχου- βουλευτής ΔΗΚΟ κύριος Ζαχαρίας Κουλίας απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη του ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να επεμβαίνεις σε όλα. Πρώτα τους συμβουλεύεις και μετά ανακατεύονται όλα».

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατέρριψε το επιχείρημα του Γ. Ελεγκτή περί σπάσιμο του μονοπωλίου από την εταιρεία Γαλαταριώτη και της μεταβίβασης του στην CYPRA, αφού όπως επισήμανε φύγαμε από το ένα μονοπώλιο και καταλήξαμε στο άλλο. Ιδιαίτερα στην CYPRA η οποία και κίνησε αγωγή στην Κυπριακή Δημοκρατία ζητώντας 23 εκατομμύρια Ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.

Από πλευράς της η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου υπέμνησε στον Γενικό Ελεγκτή ότι σε όλες του τις κρατικές προσφορές ζητεί να γίνονται ανοικτοί διαγωνισμοί για εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ενώ στην προκειμένη έφραξε τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση και ακόμη δεν επισήμανε σε καμιά περίπτωση την σύγκρουση συμφερόντων της Γενικής Λογίστριας με τον σύζυγο- ιδιοκτήτη του CYPRA.

Χάσικος : Χασαπόπουλος πήρε προαγωγή με βοήθεια Ρέας- Οδυσσέα λόγω CYPRAΣτην κατάθεση του ενώπιον της Επ. Ελέγχου ο πρώην ΥΠΕΣ επισήμανε ότι «με εμμονικό τρόπο ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Αντρέας Χασαπόπουλος ευνοούσε την CYPRA και την βοηθούσε να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια». Μάλιστα σε δυο περιπτώσεις με σχετικές του επιστολές παρακώλυε την προσπάθεια του κράτους για ενοικίαση του σφαγείου Κοφίνου. Στόχος ήταν να κλείσει εντελώς αυτό της Κοφίνου και να αναλάβει εξ ολοκλήρου και μονοπωλιακά το σφαγείο CYPRA για να προμηθεύει ολόκληρη την Κύπρο με κρέας, τόνισε ο κ. Χάσικος.
Για την δράση του ο κ. Χασαπόπουλος , όπως είπε ο πρώην ΥΠΕΣ αμείφθηκε με προαγωγή που προτάθηκε προς την ΕΔΥ από Συμβουλευτική Επιτροπή την οποία έλεγχε ο κ. Μιχαηλίδης και συμμετείχε η Ρέα Γεωργίου. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέλαβε όλο το βάρος της ευθύνης και κάλυψε τον κ. Χασαπόπουλο, αναφέροντας ότι είχε ιδίαν άποψη για τα πάντα.

Ακόμη ο κ. Χάσικος επισήμανε ότι ουδέποτε ο Γ. Ελεγκτής αναφέρθηκε σε σύγκρουση συμφερόντων της Γ. Λογίστριας με την υπόθεση του σφαγείου CYPRA, παρά μόνο μόλις τις τελευταίες μέρες και μετά τον σάλο που προέκυψε από την δράση του ιδιοκτήτη- συζύγου, ζήτησε να ερευνηθεί πειθαρχικά η Ρέα Γεωργίου.

Ο πρώην ΥΠΕΣ χαρακτήρισε και ποντιοπιλατική την στάση του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη που όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων εξέδωσε γνωμάτευση που παραπέμπει σε μνήμα του Αγίου Νεοφύτου.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι αντιμετώπιζε τοίχο αποτελούμενο από τον Γενικό Ελεγκτή την CYPRA και τον Έφορο κρατικών ενισχύσεων στην προσπάθεια του να ενοικιάσει το σφαγείο Κοφίνου και το κράτος να πάρει πίσω κάποια στιγμή τις ζημιές ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από την λειτουργία του. «Πολέμησαν όλοι αυτοί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην επιτευχθεί η ενοικίαση».
Σημειώνεται ότι η CYPRA κίνησε αγωγή για διαφυγόντα κέρδη στο κράτος ύψους 23 εκατομμυρίων Ευρώ.

Γ. Ελεγκτής: Πειθαρχική διερεύνηση Γ. ΛογίστριαςΑπό πλευράς του ο Γ. Ελεγκτής παρέπεμψε την Γ. Λογίστρια στο Υπουργικό Συμβούλιο για πειθαρχική διερεύνηση και για θέμα ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων. Για δε την υπόθεση με την εγγυητική επιταγή της CYPRA η οποία και κατόπιν μεσολάβησης ανώτερου λειτουργού του Γενικού Λογιστηρίου δεν εισπράχθηκε από το κράτος, παραπέμφθηκε η υπόθεση σε ερευνώντα λειτουργό του Υπουργείου Οικονομικών . Στην προκειμένη και αντί το κράτος να καρπωθεί τα χρήματα από κατάπτωση της εγγυητικής της CYPRA, τα λεφτά δεν πήγαν στο κράτος με επέμβαση του Γ. λογιστηρίου προς τους ομολόγους τους των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Γ. Λογίστρια: Με στοχοποιείτε με εξοντώνετεΗ Γενική Λογίστρια ΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ επισήμανε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην υπόθεση και ότι έγινε έρμαιο ανελέητης επίθεσης των ΜΜΕ και ως εκ τούτου διασύρεται καθημερινά. « Στόχος όλων σας είναι η εξόντωση μου» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Στην επαγγελματική μου ζωή έχω δει δυστυχώς πολλές περιπτώσεις διαφθοράς, αλλά ποτέ ξανά δεν έχω δει τέτοια χάλια» σημείωσε.

Θεοπέμπτου: «Πιάσαμε πάτο»

Πρόκειται για τη «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών», σημείωσε σχετικά με την διαφθορά και την κατάσταση του περιβάλλοντος ...
Newsroom K
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ