ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:54
 

Σε διπλό ταμπλό το Κατάρ στην Ανατ. Μεσόγειο

Συζητείται η πώληση δυο εταιρειών ενέργειας της Τουρκίας στο Κατάρ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει στο προσκήνιο μια σημαντική πληροφορία που αφορά την τροπή των εξελίξεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΛΚ) προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να πωλήσει στο Κατάρ την τουρκική εταιρεία που διεξάγει εργασίες και έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της τ/κ πλευράς.

Σύμφωνα με ερώτηση που υπέβαλλε στο υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας, ο βουλευτής του ΡΛΚ, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, αναφέρεται σε πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και θέλουν την τουρκική κυβέρνηση να προχωρά στο άμεσο μέλλον στην πώληση των εταιριών TPAO και BOTAŞ στο Κατάρ. Ο Τούρκος βουλευτής υπενθυμίζει ότι την παρούσα στιγμή το Κατάρ διεξάγει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ σε συνεργασία με την ExxonMobil. Επίσης, ο κ. Μπασαρίρ καλεί την τουρκική κυβέρνηση για λήψη πρωτοβουλιών στα οικόπεδα 1,4,5,6, και 7.

Το ενδιαφέρον για τις προαναφερόμενες τουρκικές εταιρίες δεν έρχεται στο τουρκικό προσκήνιο της επικαιρότητας για πρώτη φορά. Την προηγούμενη περίοδο, οι κύκλοι της τουρκικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για τις παρασκηνιακές σχέσεις της Άγκυρας με το Κατάρ, αναφέρθηκαν στο ενδιαφέρον του αραβικού εμιράτου στα ενεργειακά δρώμενα της Μεσογείου και στις τουρκικές εταιρίες ενέργειας.

Πρόσφατα ο έλεγχος των εταιριών TPAO και BOTAŞ μεταβιβάστηκε στο μεγάλο fund-ταμείο που δημιούργησε η τουρκική κυβέρνηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα με την συμμετοχή μεγάλων δημόσιων εταιριών. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, αυτή η εξέλιξη αποτελεί το πρώτο στάδιο για την ιδιωτικοποίηση και πώληση των δυο τουρκικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X