ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε επανέναρξη των συνομιλιών εστιάζουν οι Τ/κ

Προσέγγιση της επανεκλογής Αναστασιάδη υπό το πρίσμα δυο σημαντικών εξελίξεων, στο προσκήνιο δημοσίευμα της «Κ»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στον στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών εστιάζουν οι Τ/κ στον απόηχο της επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη. Η τ/κ κοινότητα εστιάζει στην επόμενη ημέρα των προεδρικών εκλογών και επιχειρεί να δώσει την δική της ερμηνεία στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες κατά το επόμενο διάστημα.

Γίνεται μια προσέγγιση της εκλογικής νίκης και της επανεκλογής Αναστασιάδη υπό το πρίσμα δυο σημαντικών εξελίξεων. Πρώτον, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα πρώτα θετικά μηνύματα που στέλνει ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Η αναφορά του Προέδρου στις αιτιολογημένες ευαισθησίες των Τ/κ είναι μια εξέλιξη που αναπτερώνει το ηθικό των προοδευτικών μερίδων της τ/κ κοινότητας.

Δεύτερον, η τ/κ πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα όσα δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πριν από λίγες ώρες στην «Κ». Ως γνωστόν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε σημαντικές προειδοποιήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία και έθεσε συγκεκριμένους όρους για την επανέναρξη των συνομιλιών. Υπό την σκιά αυτών μηνυμάτων, η τ/κ πλευρά εστιάζει στο εξής ερώτημα: Ποια θα είναι η αντίδραση της νέας ηγεσίας του κ. Αναστασιάδη σε αυτά τα μηνύματα και στις νέες τουρκικές προϋποθέσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών;

Στα πλαίσια των προαναφερόμενων «αναγνώσεων», η τ/κ πλευρά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις προεδρικές εκλογές. Από χθες το βράδυ, τα τ/κ μέσα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο κυπριακό πολιτικό πεδίο. Γίνεται αναπαραγωγή των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα τ/κ σχολιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις μέσω διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις προοδευτικές μερίδες της τ/κ κοινότητας, η τ/κ Δεξιά επιμένει στην γραμμή της ότι μετά το τέλος των εκλογών, η τ/κ πλευρά δεν πρέπει να δώσει την συγκατάθεση της για μια μη παραγωγική διαδικασία των διαπραγματεύσεων, η οποία ενδεχομένως θα κόστιζε άλλον έναν χαμένο μισό αιώνα στην δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X