ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σεμινάριο «Strategic Leadership» από ΚΔ και ΗΒ

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Από 18 εώς 22 Οκτωβρίου 2021, η Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και το Πανεπιστήμιο «Cranfield», σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά διοργάνωσαν στην Κύπρο, το Πρόγραμμα «Strategic Leadership», στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ). Την έναρξη του προγράμματος, κήρυξε ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και σε αυτό συμμετείχαν αξιωματικοί του Υπουργείου Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς, λειτουργοί άλλων υπουργείων και υπηρεσιών της ΚΔ, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και αξιωματικοί από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία και το ΗΒ.

Σκοπός του Προγράμματος, ήταν η ανάπτυξη αντικειμένων που σχετίζονται με την ηγεσία σε στρατηγικό επίπεδο στο πεδίο της άμυνας και ασφάλειας γενικότερα. Ειδικότερα, οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν, κάλυψαν τέσσερεις επί μέρους θεματικές ενότητες που αφορούσαν στην ηγεσία, στη στρατηγική, στη διαχείριση κρίσεων και στη λήψη αποφάσεων.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης κηρύσσοντας την λήξη του προγράμματος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωσή του, καταγράφοντας τα οφέλη στους συμμετέχοντες και στους αντίστοιχους οργανισμούς από τους οποίους προέρχονται. Στο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημασία της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα διοικήσεως και αναφέρθηκε ειδικότερα κατά τη διαδικασία λήψεως αποφάσεων σε τακτικό, επιχειρησιακό, στρατηγικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε, ο ρόλος της στρατηγικής ηγεσίας είναι καταλυτικός στο σημερινό, ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, σύγκρουση συμφερόντων, υβριδικές απειλές οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν πολλαπλές προκλήσεις ασφαλείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Αρχηγός, πραγματοποίησε επίσης παρέμβαση, με τίτλο «Reflections on Strategic Leadership», κατά την οποία αναφέρθηκε στις κύριες παραμέτρους της έννοιας της στρατηγικής ηγεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση