ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές

Συνολικά 17 κόμματα/ συνδυασμοί/ ανεξάρτητοι υποψήφιοι υπέβαλλαν τις υποψηφιότητες τους.

Newsroom K

Και επίσημα σε προεκλογικό μπαίνουν τα πολιτικά κόμματα καθώς υποβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Τις υποψηφιότητές τους υπέβαλλαν 17 συνδυασμοί. 

ΔΗΣΥ με πούλμαν

Με το λεωφορειάκι του ΔΗΣΥ κατέφθασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Αβέρωφ: Αριστερά και Ακροδεξιά απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Πρώτο κόμμα που υποβάλλει επίσημα υποψηφιότητα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός διατηρεί και σε αυτή την εκλογική μάχη την καλύτερη ομάδα ανέφερε με την υποβολή των υποψηφιοτήτων ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Προτείνουμε την καλύτερη ομάδα για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο ευρωκοινοβούλιο. Ένα ψηφοδέλτιο που τονίζει το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών. Είτε προχωρούμε μαζί είτε μένουμε κολλημένοι στις οπισθοδρομικές αντιλήψεις της συντηρητικής αριστεράς και την Ακροδεξιά. Και οι δύο απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.  

Σύσσωμο το ΑΚΕΛ

Σύσσωμο προσήλθε το ΑΚΕΛ στην υποβολή των υποψηφιοτήτων, με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών, Τ/κ ακτιβιστών και πρώην αξιωματούχων και στελεχών της νεολαίας του κόμματα. Μιλώντας μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων ο γ.γ του ΑΚΕΛ σημείωσε πως η ομάδα του ΑΚΕΛ είναι η πιο δραστήρια ομάδα η οποί έχει την υπόσταση να διεκδικήσει τα δίκαια των λαών. Όπως είπε το ΑΚΕΛ με το ψηφοδέλτιό του, αντιστέκεται στις δυνάμεις που πισογυρίζουν την Ευρώπη στον μεσοπόλεμο, γιιγαντώνουν ξενοφοβικές λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Όπως είπε τα διακυβεύματα είναι πολλά. Και για την ευρώπη που απομακρύνεται από τα οράματά της, τον σεβασμό των φυλετικών διαφορών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την Κύπρο που κάθε μέρα που περνά εμφανίζονται νέα σύννεφα. Όπως είπε  ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ στα κρούσματα κακοδιαχείρισης που προκύπτουν, να σταματήσουμε τον κατήφορο της διακυβέρνησης ενώ ψήφος στο ΑΚΕΛ στέλνει το μήνυμα οτι ο λαός θέλει να αλλάξει την πορεία. 

Σιζόπουλος; Αναγκαίο να εκπροσωπείται η Κύπρος στη σοσιαλιστική ομάδα

Τρίτο κόμμα το οποίο υποβάλλει υποψηφιότητα είναι η ΕΔΕΚ . Μιλώντας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως προφανώς η Ευρώπη αλλάζει και είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα μικρό περιφεριακό κράτος όπως η Κύπρος να είναι η Κύπρος δυνατή και να προασπίσει τα δικαιώματά της. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Κύπρος να εκπροσωπηθεί στην σοσιαλιστική ομάδα που διαδραμάτησε σημαντικό ρόλο στην ένταξη της Κύπρου. Κάτι τέτοιο όπως είπε θα βοηθήσει να καταστεί πιο δυνατή και να δικδικήσει τα αυτονόητα. Ζητούμε από τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ καθώς αυτό δεν ενισχύει απλώς την ΕΔΕΚ αλλά ενδυναμώνει την πατρίδα μας.

Κόμμα των Ζώων: Φωνή στους πολίτες να ψηφίσουν για κάτι που αγαπούν

Υποβολή πέντε υποψηφιοτήτων υπέβαλε το κόμμα για τα Ζώα, με υποστηρίζοντα τον Κύπριο τραγουδιστή Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Ο κ. Κυριάκου με το πέρας της υποβολής των υποψηφιοτήτων εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.

ΕΛΑΜ: Τον Μάη τα εθνικιστικά κινήματα θα συγκροτήσουν μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα

Στο συνεδριακό κατέφθασε το ΕΛΑΜ για την υποβολή των υποψηφίων του σχηματισμού τους. Στην καθιερωμένη ομιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε πως στις 26 Μαϊου ο κυπριακός ελληνισμός θα επιλέξει ποιοί θα τον εκπροσωπούν. Διαφορετική η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ είπε ο κ. Χρίστου καθώς ανέλαβαν το βάρος να εκπροσωπήσουν το εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη.  Τα εθνικιστικά κινήματα θα συγκροτήσουν μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία το ΕΛΑΜ θέλει να είναι μέρος της για να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο τα δίκαια της Κύπρου. 

Και ο Ρότσας στις ευρωεκλογές με πυρά στον Αναστασιάδη

Πρώτη φορά στην εκλογική μάχη μπαίνει το κόμμα του Χρίστου Ρότσα το Πατριωτικό Κίνημα, με τον κ. Ρότσα επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Μιλώντας με το πέρας της υποβολής των υποψηφιοτήτων ο Χρίστος Ρότσας ανέφερε πως Θέλουμε μία Ευρώπη ισοπολιτείας όχι μία ευρώπη που κάποιοι αποφασίζουν και άλλοι αποτελούν δορυφόρο. Όπως είπε στόχος είναι να δοθεί έμφαση στον χριστιανισμό, τον ρωμαϊκό και ελληνικό πολιτισμό. Η Κύπρος πρέπει να σταματήσει να είναι το αόρατο κράτος της Ευρώπης ανέφερε ο κ. Ρότσας. Επέκρινε σφόδρα την κυβέρνηση Αναστασιάδη, μιλώντας κακοδιαχείριση στην εσωτερική διακυβέρνηση αλλά και έδωσε έμφαση στην αύξηση των λαθρομεταναστών όπως είπε. 

Και το άλλο ΕΛΑΜ

Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή των λεγομένων Τ/κ είπε ο επικεφαλής του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος Λουκάς Σταύρου επικρίνοντας παράλληλα την πολιτική της κυβέρνησης Ανταστασιάδη. Ο κ. Σταύρου ήταν υποψήφιος με το ΕΛΑΜ σε προηγούμενες προεδρικές εκλογές, όπως επίσης και η Μαρία Καλογέρη πρώην υποψήφια του ΕΛΑΜ στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Το εθνικιστικό απελευθερωτικό κίνημα, είχε ψέξει το ΕΛΑΜ για το θέμα της φυγοστρατίας. 

Συμμαχία Οικολόγων: Η εναλλακτική πολιτική

Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων υπέβαλαν τις έξι υποψηφιότητές τους, στην παρουσία στελεχών και φίλων των δύο κομμάτων. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε πως τα δύο κινήματα ενώνουν δυνάμεις, διεκδικώντας την έδρα. Η μόνη φιλοδοξία μας είναι να αποκτήσουν οι πολίτες φωνή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας εκφράζοντας αισιοδοξία για το οτι θα κατακτήσουν την έδρα.Ο Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως η πρότασή τους είναι μία πρόταση εναλλακτική δημοκρατική και οικολογική. Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την πιο σωστή επιλογή ανέφερε ο κ. Περδίκης. Όπως είπε θα πρέπει να μείνουν εκτός του διλήμματος του κατεστημένου και των ακραίων θέσεων.

Νικόλας: Διεκδικούμε μια πιο δημοκρατική Ευρώπη

ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη εισήλθαν στο Συνεδριακό για την υποβολή των έξι υποψηφιοτήτων που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Μιλώντας στην καθιερωμένη ομιλία, με το πέρας της υποβολής των υποψηφιοτήτων, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαόπουλος ξεκαθάρισε πως η επιλογή είναι μία πιο δημοκρατική ευρώπη. Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την αλαζονεία της κυβέρνησης. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε πιο ενισχυμένοι ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως με το ψηφοδέλτιο διεκδικούν συνδιαμόρφωση του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου θα προστατεύει τους Κύπριους καταναλωτές, τους Κύπριους εργαζόμενους και Κύπριους ευρωπαίους πολίτες. 

Με χειροκροτήματα ο Καρογιάν

Με χειροκροτήματα από φίλους και μέλη της ΔΗΠΑ, έγινε δεκτός στο Συνεδριακό ο Μάριος Καρογιάν. Τους έξι υποψηφίου ακολούθησε και μία μεγάλη ομάδα στελεχών και φίλων. Μιλώντας μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, ο Μάριος Καοργιάν ανέφερε πως μπαίνει στην εκλογική μάχη για την ανάκτηση του αυθεντικού Κέντρου. Όπως είπε οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα άκρα που απειλούν τη δημοκρατία, τις οικονομικές ελίτ που απειλούν το ίδιο τους το μέλλον. Χρειάζεται όπως είπε διάλογος και συνεννόηση για την εξεύρεση των σύγχρονων λύσεων για τα σύγχρονα προβλήματα με λογισμό και όραμα. Αυτός είναι ο δρόμος της ΔΗΠΑ. Θέλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και να χαράξουμε μία νέα πορεία. Λέμε ναι σε ένα ισχυρό Κέντρο.

Λεβέντ: Πρώτος στόχος να ανοίξει η Αμμόχωστος

Στο συνεδριακό για την υποβολή υποψηφιοτήτων προσήλθε και το Κίνημα Γιασεμί με επικεφαλής τον Τ/κ δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ. Είναι το πρώτο ψηφοδέλτιο που αποτελείται αποκλειστικά από Τ/κ η οποίοι έχουν έντονη δράση υπέρ της λύσης.  Στους προτείνοντες του Σενέρ Λεβέντ ο διευθυντής της Καθημερινής Ανδρέας Παράσχος. Με το τέλος της διαδικασίας ο Σενέρ Λεβέντ ο πρώτος στόχος να ανοίξει η Αμμόχωστος και δεύτερη η λύση μέσω της διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Λεβέντ μίλησε στα τουρκικά. 

Δεν θα παίρνει μισθό αν εκλεγεί, λέει ο ανεξάρτητος Χάρης Αριστείδου

Δεν θα παίρνει μισθό εφόσον εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε σήμερα ο Χάρης Αριστείδου.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, μιλώντας μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, είπε ότι οι υπηρεσίες προς την πατρίδα θα πρέπει να είναι δωρεάν.

«Δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση που εκλεγώ δεν θα παίρνω μισθό. Θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου δωρεάν» είπε.

Υπέρ μιας άμεσης λύσης του Κυπριακού ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης

Υπέρ μιας άμεσης λύσης του Κυπριακού τάχθηκε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ) Μιχάλης Μηνά, μιλώντας μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές.

Αν δεν λυθεί άμεσα το Κυπριακό με τρόπο δίκαιο και για τις δύο πλευρές δεν έχουμε κανένα μέλλον σαν χώρα, ανέφερε, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία. Όσον αφορά την υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο είπε ότι «πάμε εκεί για να αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού» καθώς η θέση αυτή «έχει τεράστια ισχύ όταν ξέρεις να τη χρησιμοποιείς».

Είμαστε ένα νέο κόμμα του 2015, με τεχνοκράτες που από καθαρό ενδιαφέρον για τον πολίτη διεκδικούν μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, συνέχισε. Διερωτήθηκε παράλληλα ποιό κόμμα τα έχει βάλει με το κατεστημένο και αν ο κυπριακός λαός θα ψηφίσει «τους ίδιους και τα ίδια».

Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους απεύθυνε ο Μεχμέτ Μπιριντζί

Αγωνιστικό κάλεσμα εναντίον του ιμπεριαλισμού και της εκμετάλλευσης αλλά και του κατεστημένου απεύθυνε στους πολίτες εκ μέρους Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου ο Μεχμέτ Μπιριντζί αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του ίδιου και του Καζίμ Χαλίτ για τα Ευρωεκλογές, στο Φιλοξενία.

Μιλώντας στην ελληνική γλώσσα ο κ. Μπιριντζί απεύθυνε «αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου», λέγοντας ότι «τα αστικά κατεστημένα πολιτικά κόμματα μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

«Η κατοχή συνεχίζεται και εδραιώνεται, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, τα παιδιά μας φεύγουν μετανάστες και η διαφθορά είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της πολιτικής της Κύπρου», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X