ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σήριαλ η συνάντηση Αβέρωφ - Νικόλα

Το μπαλάκι στο ΔΗΚΟ για τον καθορισμό ημερομηνίας για τη συνάντηση

Του Νικόλα Βωνιάτη

Ο καθορισμός ημερομηνίας από πλευράς του ΔΗΚΟ απομένει για την πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κατά το τέλος της 20λεπτης του ομιλίας στην χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021, «πρέπει να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε για το καλό του κόσμου», ενώ τον προσκάλεσε να «πιουν καφέ» και να συζητήσουν.

Με σημερινή του επιστολή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να διευθετήσει συνάντηση των δύο, για να συζητήσουν «εφ΄ όλης της ύλης», να μοιραστούν «προβληματισμούς» και να βρουν λύσεις «στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα για όφελος των πολιτών».

Η επιστολή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Από την πλευρά του ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε απαντητική του επιστολή χαρακτήρισε την πρόσκληση Αβέρωφ ως εκπρόθεσμη και «κατόπιν εορτής», καθώς όπως σημείωσε, ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου αρνήθηκε επίμονα να τον συναντήσει πριν τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «το Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμο και πρόθυμο να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, όπως και όποιου κόμματος το ζητήσει, ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης (στην περίπτωση που τα μέτρα προστασίας από την πανδημία το απαγορεύουν)», προκειμένου να συζητηθούν «κρίσιμα θέματα, όπως η επικράτηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και, ασφαλώς, το Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι η εισήγηση του ΔΗΚΟ για την ημερήσια διάταξη της συνάντησης τους είναι να περιέχει τα ακόλουθα, ενώ ο κ. Νεοφύτου μπορεί να προσθέσει όποια θέματα επιθυμεί.

1. Πρόταση Κώστα Κληρίδη και ανάγκη για διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση.
2. Μέτρα πάταξης της εκτεταμένης διαπλοκής και διαφθοράς
3. Προτάσεις του ΔΗΚΟ για αντιμετώπιση της πανδημικής οικονομικής κρίσης όπως:

• Αναστολή δόσεων δανείων
• Επαναφορά κυβερνητικού νομοσχεδίου για κρατικές εγγυήσεις σε ιδιωτικό δανεισμό με επαρκή μηχανισμό ελέγχου και εποπτείας της διαδικασίας.
• Επιδότηση ενοικίων.

4. Κυπριακό, ενόψει της Πενταμερούς και της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθείται.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο κ. Νεοφύτου μέσω νέας του επιστολής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και πρόσθεσε ότι όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, πρόθεση του είναι να συζητήσουν «εφ΄ όλης της ύλης», να μοιραστούν «προβληματισμούς» και να βρουν λύσεις «στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα για όφελος των πολιτών», ενώ τόνισε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να συζητήσει όποια θέματα επιθυμεί το Δημοκρατικό Κόμμα.

Εξέφρασε δε την επιθυμία του η συνάντηση των δύο να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και «έριξε το μπαλάκι» στον κ. Παπαδόπουλο, αναφέροντας ότι περιμένει εκ μέρους του ΔΗΚΟ τον καθορισμό ημερομηνίας για τη συνάντηση.

Αυτούσια η επιστολή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Βωνιάτη

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση