ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σιζόπουλος: Με κοινή πολιτική να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα

Από τη σημερινή ενημέρωση επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ο ύποπτα υπονομευτικός ρόλος της Βρετανίας, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Από τη σημερινή ενημέρωση επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ο ύποπτα υπονομευτικός ρόλος της Βρετανίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από τις διάφορες παρεμβάσεις τόσο προς την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από προς την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, είπε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η ΕΔΕΚ, είπε «έχει κατ΄επανάληψη τονίσει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για το πως πρέπει αυτός ο παράγοντας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναφερόμενος στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά στην Αμμόχωστο είπε ότι από το 2016 η ΕΔΕΚ έδωσε κατ΄επανάληψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτάσεις, τις οποίες το κόμμα δεν έδωσε στην δημοσιότητα, για το πως θα μπορεί και το πως πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και κυρίως αξιοποιώντας τα διπλωματικά και πολιτικά όπλα τα οποία διαθέτει για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Υπενθύμισε ακόμα ότι από 2017 η ΕΔΕΚ ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για την παραχώρηση διαβατηρίων σε «αξιωματούχους» του κατοχικού καθεστώτος «κάτι όχι μόνο το οποίο δεν έγινε αλλά δεν είχαμε τη στήριξη κι συνδρομή από καμία πλευρά».

Συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει «οι πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουμε μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν «ένα κοινό πρόγραμμα, μια κοινή πολιτική αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων».

Αν είναι δυνατόν, πρόσθεσε η πολιτική αυτή να είναι κοινή και με την κυβέρνηση της Ελλάδας, «να είναι μια κοινή εθνική πολιτική Ελλάδας και Κύπρου για να αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό και τις τουρκικές προκλήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «ο βρετανικός παράγοντας επιχειρεί σταδιακά να εισάγει την έννοια της κυριαρχικής ισότητας με ένα διαφορετικό τρόπο κυρίως» και καταλήγοντας είπε ότι είναι διαφορετικές μεθοδεύσεις που μπορεί σταδιακά να οδηγήσουν σε κρίσιμες εξελίξεις που θα υπονομεύουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση