ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Ο αγώνας Κύπρου και Παλαιστίνης είναι κοινός

Περνά μέσα από τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και της δημιουργίας του Παλαιστινιακού κράτους

ΚΥΠΕ

Ο αγώνας για επικράτηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου είναι κοινός μεταξύ Κύπρου και Παλαιστίνης και περνά μέσα από τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και της δημιουργίας του Παλαιστινιακού κράτους. Αυτό διαπιστώθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο νέος Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο Abdallah Hatem Attari.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης είπε πως η συνάντηση εντάσσεται στον κύκλο συναντήσεων με τα κυπριακά κόμματα, τα οποία στηρίζουν το Παλαιστινιακό. «Εμείς με τους Κύπριους νιώθουμε ότι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα στην ίδια γειτονιά, έχουμε πολύ βαριά κληρονομιά από τα χρόνια του Αραφάτ, του Μακαρίου, του Λυσσαρίδη και όλης της κυπριακής ηγεσίας», είπε.

Ανέφερε πως το Παλαιστινιακό βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο με το Ισραήλ, όπως είπε, να συνεχίζει τις επεκτατικές του πολιτικές, προσπαθώντας να σβήσει την Παλαιστίνη από τον χάρτη. Οι Παλαιστίνιοι, πρόσθεσε, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αγωνίζονται πολύ σκληρά προς κάθε κατεύθυνση ώσπου να φύγει και ο τελευταίος Ισραηλινός στρατιώτης από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και ώσπου να ιδρυθεί στην πραγματικότητα και όχι στα χαρτιά το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επιστροφή των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως η πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαν σήμερα θα συνεχιστεί γιατί από κοινού υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι οι οποίοι αποσκοπούν στην δημιουργία συνθηκών εδραίωσης της ειρήνης και της ασφάλειας σε μια ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη όπως είναι η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος.

Για να μπορέσει να υπάρξει, συνέχισε, ειρήνη και ασφάλεια θα πρέπει να υπάρξει αποδοχή και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των κατοίκων της περιοχής και κυρίως αυτό θα διασφαλιστεί μέσα από τον τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο, μέσα από την ίδρυση και σωστή λειτουργία του Παλαιστινιακού κράτους στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

«Προς αυτή την κατεύθυνση ο αγώνας είναι κοινός και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον στις νέες γενιές αυτής της περιοχής, η οποία δυστυχώς ταλανίζεται τις τελευταίες δεκαετίες από πολεμικές συγκρούσεις, συρράξεις, μεταναστευτικά ρεύματα και όλα τα υπόλοιπα», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση