ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκέψεις για σύσταση Μηχανισμού για τα ΜΕΔ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις τράπεζες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για θέματα που αφορούν γενικότερα την οικονομία και ειδικότερα το πώς προχωρούν οι τράπεζες προς την κατεύθυνση της μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), τις νέες χρεώσεις τραπεζών και τον Μηχανισμό για τα ΜΕΔ, ενημέρωσε μεταξύ άλλων, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ, την οποία χαρακτήρισε ουσιαστική, ο κ. Κυπριανού, αφού σημείωσε πως ο Διοικητής της ΚΤ ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για την οικονομία γενικότερα και συμφώνησαν να συναντώνται κατά διαστήματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Διοικητής ενημέρωσε το ΑΚΕΛ και για τα ΜΕΔ και «το πώς προχωρούν οι τράπεζες προς την κατεύθυνση της μείωσης των ΜΕΔ».

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ επισήμανε πως «μπορεί οι τράπεζες να μειώνουν τα ΜΕΔ που κατέχουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, απαλλάσσονται από αυτά τα δάνεια, αντιθέτως, τα προβλήματα παραμένουν».

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμη ότι ο Διοικητής «ενημέρωσε και για κάποιες σκέψεις για το πως μπορούσε να συσταθεί ένας Μηχανισμός» σε σχέση με τα ΜΕΔ.

Κληθείς να πει κατά πόσον ο Διοικητής ανέφερε πότε θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει αυτός ο μηχανισμός, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «μας ενημέρωσε ότι έχει υποβληθεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι συζήτησαν και το θέμα των χρεώσεων των τραπεζών και παρέπεμψε στον Διοικητή της ΚΤ για να αναφέρει οτιδήποτε δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιπλέον, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ, ενόψει του συνεδρίου του ετοιμάζει πρόταση για τα θέματα της οικονομίας και εξέφρασε την ελπίδα αρχές του νέου έτους να δοθούν στην δημοσιότητα.

Ανέφερε επίσης ότι πρόθεση του ΑΚΕΛ είναι να οργανώσει ένα μεγάλο οικονομικό φόρουμ, αρχές του 2020, για τα θέματα της οικονομίας με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση