ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σοβαρά προβλήματα από την παραμονή της Βουλής στο Συνεδριακό

Η παραμονή της δημιουργεί τρία πολύ σοβαρά προβλήματα

ΚΥΠΕ

Σοβαρά προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται από την τυχόν μόνιμη μεταστέγαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Συνεδριακό Κέντρο, εγείρει ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, σε σχέση με το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου, τον προσεχή Δεκέμβριο, παραμονής της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», ο Δήμαρχος της Λευκωσίας αναφέρει πως συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου σε σχέση με το ενδεχόμενο αυτό, ενώ προειδοποιεί ότι τυχόν μόνιμη μεταστέγαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Συνεδριακό Κέντρο δημιουργεί τρία πολύ σοβαρά προβλήματα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η μεταστέγαση έγινε σε προσωρινή βάση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν. Σήμερα που οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί αναμένουμε ότι και η Βουλή θα επανέλθει στην έδρα της», είπε ο κ. Γιωρκάτζης.

Όπως σημειώνει τυχόν μόνιμη μεταστέγαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Συνεδριακό Κέντρο θα αποδυναμώσει της προσπάθειες της Πολιτείας και του Δήμου για ενδυνάμωση και αναζωογόνηση των περιοχών που γειτνιάζουν με την πράσινη γραμμή, ενώ σημειώνει ότι η αποψίλωση ή εγκατάλειψη των ακριτικών περιοχών θα ισοδυναμούσε με έμμεση παραδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής.

Επίσης, προειδοποιεί ότι τυχόν μόνιμη μεταστέγαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Συνεδριακό Κέντρο θα πλήξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για να πείσει ιδιώτες να δραστηριοποιηθούν ή και να επενδύσουν στο κέντρο, ενώ προσθέτει πως θα στερήσει από τη Λευκωσία ένα πολύ σημαντικό συγκριτικό της πλεονέκτημα για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

«Η Λευκωσία», αναφέρει, «έχει επενδύσει στον συνεδριακό τουρισμό και τυχόν αποστέρηση του Συνεδριακού Κέντρου, θα πλήξει τη δυνατότητα της πόλης να προσελκύσει τουρισμό και θα επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων».

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα προβαίνουν σε σημαντικές αγορές και επενδύσεις για δημιουργία νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων, να τις ματαιώσουν».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας «σε όλες τις χώρες του κόσμου τα κτήρια που στεγάζουν και συμβολίζουν τις τρεις διακριτές εξουσίες του δημοκρατικού πολιτεύματος - την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική - χωροθετούνται στο κέντρο», για να συμπληρώσει πως «στο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας και στο Σχέδιο Περιοχής, τα οποία έχουν ισχύ επίσημων νομικών εγγράφων (που προκύπτουν από την Κυπριακή Νομοθεσία περί πολεοδομίας), αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι κρατικές χρήσεις χωροθετούνται στο κέντρο της πόλης και σε συγκεκριμένες περιοχές».

Καταληκτικά αναφέρει πως «όχι μόνο η Βουλή θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο αλλά και επιβάλλεται να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για στέγαση όλων των κρατικών υπηρεσιών και υπουργείων στο κέντρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση