ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στ. Στεφάνου: Ζητά ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική για πρόσφυγες, ευάλωτους, νέους

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα μιας αδιαφορίας»

ΚΥΠΕ

Προτάσεις για μια ολοκληρωμένη συγκροτημένη στεγαστική πολιτική διαμορφώνει το ΑΚΕΛ σύμφωνα με τον ΓΓ του Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος αναφέρθηκε σε αδιαφορία που επιδείχθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση για μια δεκαετία και στον στόχο του κόμματος να δώσει αυτές τις προτάσεις στην Κυβέρνηση και να ασκήσει πίεση κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική για υλοποίησή τους.

Ο κ. Στεφάνου μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που διοργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Αμμοχώστου σήμερα το πρωί στο χώρο στάθμευσης των πολυκατοικιών στον συνοικισμό Κόκκινες στην Λάρνακα.

«Στο πλαίσιο της Παγκύπριας εκστρατείας που έχουμε εγκαινιάσει για το στεγαστικό, βρισκόμαστε σήμερα στην περιοχή των προσφυγικών συνοικισμών της Επαρχίας Λάρνακας, που είναι μια περιοχή όπου οι συνοικισμοί έχουν συντηρηθεί, έχουν οικοδομηθεί και καινούργιοι, κυρίως την εποχή της Κυβέρνησης Χριστόφια», ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως «η ανάγκη για να χτιστούν νέοι οικισμοί και να συνεχιστεί με ταχύτητα η συντήρηση παλαιών συνοικισμών που έχουν τα προβλήματα τους, θα πρέπει ν’ αναδειχθεί», σημειώνοντας ότι «εμείς την αναδεικνύουμε με την εκστρατεία που κάνουμε για το στεγαστικό γιατί η προσφυγική στέγη είναι κομμάτι του συνολικότερου στεγαστικού ζητήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος».

Βρισκόμαστε, είπε, «σήμερα σε μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα μιας αδιαφορίας που επιδείχθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση για μια δεκαετία. Αν δούμε τις δαπάνες, αν δούμε τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν θα δούμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση εμφανίστηκε πολύ άστοργη σε σχέση και με τον προσφυγικό κόσμο, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε συσσωρευμένα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο έχοντας υπόψιν και τους σεισμούς που έγιναν στην περιοχή και το γεγονός ότι συγκεκριμένη μελέτη που έγινε τα προηγούμενα χρόνια έχει καταδείξει ότι πολλές πολυκατοικίες προσφυγικές και όχι μόνο, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας».

Θα πρέπει, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «να γίνει με ένα ταχύτατο τρόπο η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μαζί με την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει τόσο ο προσφυγικός κόσμος όσο και συνολικότερα η κοινωνία, ειδικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, νέοι άνθρωποι, νεαρά ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν στέγη λόγω του αυξημένου κόστους».

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «έχουμε διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις και προσεγγίσεις αναφορικά με το πώς μπορεί να παρεμβληθεί το κράτος με ευθύνη της κυβέρνησης έτσι ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση στη στέγη και του προσφυγικού κόσμου και όλων των ομάδων που χρειάζονται βοήθεια ώστε ν´ αποκτήσουν στέγη».

Μέσα από αυτή την εκστρατεία και την επαφή με τον κόσμο, ανέφερε, «συμπληρώνουμε αυτές τις προτάσεις μας». Πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να επανέλθουμε και να δώσουμε αυτές τις προτάσεις στην Κυβέρνηση και να ασκήσουμε πίεση, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική, για να υπάρξει επιτέλους μια ολοκληρωμένη συγκροτημένη στεγαστική πολιτική που να περιλαμβάνει και τον προσφυγικό κόσμο από μέρους της κυβέρνησης».

«Μόνο με τέτοιο τρόπο μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί το καυτό στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση