ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:40
 

Στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος για το οικονομικό πρωτόκολλο

Η Τουρκία θα μεταφέρει έτσι 1,2 εκ. ΤΛ στην «κυβέρνηση»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Φθάνει το βράδυ της Παρασκευής στα κατεχόμενα ο επικεφαλής αντιπροσωπείας, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι ο οποίος αύριο θα έχει επαφές με την «κυβέρνηση» για την υπογραφή του οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτους, ενώ οι αντιδράσεις για τις φήμες περί ιδιωτικοποιήσεων που αυτό περιέχει, να εντείνονται.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Σταρ, ο κ. Οκτάι θα παραστεί το Σάββατο στο πρώτο οικονομικό φόρουμ των επιμελητηρίων Τουρκίας – ψευδοκράτους, ενώ στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορα χωριά όπου μιλά με κατοίκους, αναμένεται ότι αύριο θα επισκεφθεί το κατεχόμενο Πραστειό.

Το οικονομικό πρωτόκολλο αναμένεται να υπογράψουν το Σάββατο ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο Φουάτ Οκτάι, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «μεταρρυθμίσεις στην τδβκ», όπως γίνεται αναφορά στο ψευδοκράτος και θα καλύπτει επίσης τα έξοδα του στρατού. Η Τουρκία θα μεταφέρει έτσι 1,2 εκ ΤΛ στην «κυβέρνηση».

Η Γενί Ντουζέν παραπέμπει σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Τατάρ για επίσκεψη ομάδας από την Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο, για να δουν οικονομικά θέματα, χωρίς όμως να κάνει αναφορά σε παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι. Ο κ. Τατάρ είχε κάνει λόγο και σε επιτροπή μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για τα θέματα του πρωτοκόλλου.

Η Χαβαντίς φιλοξενεί πρωτοσέλιδα δηλώσεις του προέδρου της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», Κουμπιλάι Οζκιράτς που προειδοποιεί με μέτρα σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της «αρχής». Εδώ και μέρες συζητούμε με τον «υπουργό ενέργειας και οικονομίας», Χασάν Τατσόι και αυτό που μας λέει είναι η εξής πρόταση: δεν τίθεται για μας θέμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ο συνδικαλιστής δηλώνοντας ότι «όλοι πρέπει να το καταλάβουν καλά πως ακόμα και αυτό σημαίνει θάνατος, θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στην ιδιωτικοποίηση της ΚΙΒ-ΤΕΚ». Απευθυνόμενος δε προς τον «πρωθυπουργό» Τατάρ του είπε ότι πρέπει να σκεφτεί δύο φορές οτιδήποτε αφορά την «αρχή ηλεκτρισμού».

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε ότι δεν θεωρεί σωστό να σχολιάσει το τί αναφέρει ο Τύπος για το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου, πριν δει ο ίδιος το έγγραφο. Σημείωσε ότι μεγάλο μέρος αυτού είχε ετοιμασθεί επί της τετρακομματικής «κυβέρνησης», φαίνεται ότι υπάρχουν 7-8 καινούργια στοιχεία, αλλά θα περιμένει – όπως είπε – να δει το κείμενο και μετά να προβεί σε αξιολόγηση.

Στο μεταξύ, το πρωί η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της «κυβέρνησης» για περικοπή κατά 2% της ΑΤΑ. Ο επικεφαλής της συντεχνίας Türk Sen, Αρσλάν Μπιτσακλί επέκρινε την «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ λέγοντας ότι το πρώτο τους βήμα ήταν να επιτεθούν στους εργαζόμενους. Να κόψετε, ανέφερε, τους συμβούλους «υπουργών» και «θεσμικών αξιωματούχων», τα 13 τρις ΤΛ που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα και από τις 17.000 ΤΛ που είναι ο μισθός ενός «βουλευτή». Ο κ. Μπιτσακλί είπε ότι η σημερινή ήταν μια προειδοποιητική εκδήλωση και «μην μας αναγκάσετε να κάνουμε πολύ πιο σοβαρές διαδηλώσεις».

Ανακοίνωσε δε ότι για την απόφαση για την περικοπή της «ΑΤΑ» θα προσφύγουν, εάν αυτή δεν ακυρωθεί, στο «ανώτατο δικαστήριο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X