ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:20
 

Στα χαρακώματα ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη με ΕΛΑΜ

Θέμα της αντιπαράθεσης η απαλλαγή στελεχών του κόμματος από τον στρατό

Newsroom K

Σε αντιπαράθεση βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύη εναντίον του ΕΛΑΜ με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου και μέλος του πολιτικού γραφείου Γιώργο Χατζηιωάννου να μην έχουν υπηρετήσει στον στρατό για ιατρικούς λόγους και τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γεάδη Γεάδη να μην παρουσιάζεται ως έφεδρος εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού σε εμπλοκή του στο γήπεδο.

Η παραδοχή

Το ΕΛΑΜ παραδέχτηκε στην ουσία ότι τα εν λόγω πρόσωπα δεν έχουν υπηρετήσει για ιατρικούς λόγους, κάνοντας λόγο για «άκρατο κανιβαλισμό» από πλευράς ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης. «Στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο να εκμεταλλεύονται μέχρι και σοβαρότατα θέματα υγείας, τα οποία μάλιστα παραποιούν, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας πλήξουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΛΑΜ για να προστεθεί πως «όσα μας καταλογίζουν, δεν μας αγγίζουν. Οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρονται είναι πλήρως δικαιολογημένες και δεν αποτελούσαν προσωπικές επιλογές, αλλά αποφάσεις του Ιατροσυμβουλίου της Εθνικής Φρουράς». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται από την άλλοι πως στις τάξεις του ΕΛΑΜ δεν υπάρχουν φυγόστρατοι. «Για όποιον πολιτεύεται με το ΕΛΑΜ, η εκπλήρωση της στρατιωτικής υπηρεσίας είναι υποχρέωση μη διαπραγματεύσιμη».

Αλληλεγγύη: Προωθούν την φυγοστρατία στους νέους

«Ένας πολιτικός οφείλει να ανακοινώνει ακόμη και την ασπιρίνη που παίρνει» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αλληλεγγύης σημειώνοντας πως σε περίπτωση πολέμου τα «πρωτοπαλλίκαρα» δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όπως άλλωστε αναφέρουν.
«Η ηγεσία του ΕΛΑΜ οφείλει να σχολιάσει τουλάχιστον τα κάτωθι που είδαν το φως της δημοσιότητας:
- Ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ απαλλάχθηκε από τη στράτευση στην Εθνική Φρουρά για λόγους υγείας, ήταν ικανός για τα σκληρά «γυμνάσια» της Χρυσής Αυγής και εκτελούσε χρέη προσωπικού φρουρού του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
- Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δηλώνει δημόσια ότι απαλλάχθηκε των στρατιωτικών υποχρεώσεων λόγω τραυματισμού του στο πλαίσιο εκπαίδευσης της Ε.Φ, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια χουλιγκανισμών ανάμεσα σε οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων.
Εδώ τερματίζουμε εμείς αυτή τη δημόσια συζήτηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του ΕΛΑΜ χαλκεύει πληροφορίες, δεν κατανοεί τον δημόσιο πολιτικό λόγο και τον παραποιεί για να βολεύει αθλιότητες. Και δεν μπορούν να καθυβρίζουν ανθρώπους που έστησαν την Ελληνική Σημαία και την Κυπριακή Σημαία στα πέρατα της Οικουμένης και τίμησαν την Πατρίδα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη προσθέτοντας ότι δίνουν πρώτοι το «καλό παράδειγμα» φυγοστρατίας προς τη νεολαία της κατεχόμενης μας πατρίδας.

«Το μόνο που απαντήθηκε μέσα από την ανακοίνωση της ηγεσίας του ΕΛΑΜ, είναι ότι σε περίπτωση πολέμου, τα πρωτοπαλίκαρα του δεν ανήκουν σε μονάδες για να είναι στην «πρώτη γραμμή» του μετώπου. Δεν δικαιούται καν η Εθνική Φρουρά πλέον να τους χρησιμοποιήσει εκεί» σημειώνεται.

ΕΔΕΚ: Αποδέχονται φρουρούς οι αντισυστημικοί;
Την απόρριψη του «αντισυστημικού» θέτει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της θέτοντας το ερώτημα πως οι αντισυστημικοί μπορούν να έχουν φρουρούς του συστήματος και να απολαμβάνουν κρατική χορηγία κομμάτων.
Στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
• Οι ιατρικοί λόγοι τους οποίους επικαλούνται για τη φυγοστρατία τους, ξαφνικά εξέλειπαν αμέσως μετά την απόλυσή τους ως ανίκανοι να υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά;
• Η συνέχεια της δράσης και της συμπεριφοράς τους συνάδει με τους ιατρικούς λόγους της απόλυσης τους;
Την ίδια στιγμή, τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ προσπαθούν να εμφανιστούν ως «αντισυστημικοί», προφανώς ως δικαιολογία της αδυναμίας τους να υποστηρίξουν τους λόγους της φυγοστρατίας τους, όμως, αλήθεια πόσο «αντισυστημικοί» είναι όταν :
1. Αποχώρησαν από το Εθνικό Συμβούλιο αλλά μετά από μερικούς μήνες επέστρεψαν χωρίς να δικαιολογήσουν τους λόγους της επιστροφής τους.
2. Μετά τον Α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών του 2018 απέστειλαν επιστολή και στους 2 υποψηφίους του δευτέρου γύρου για διερεύνηση προθέσεων ποιον από τους δύο να ψηφίσουν.
3. Ως «αντισυστημικοί» που είναι απολαμβάνουν την κρατική χορηγία προς τα κόμματα.
4. Αποδέχονται τους αστυνομικούς φρουρούς που τους παρέδωσε το «συστημικό κράτος» αλλά την ίδια στιγμή αιτούνται την παραχώρηση και πρόσθετης άδειας οπλοφορίας σε μη κατονομαζόμενα άτομα.
5. Οι κατά τα άλλα «αντισυστημικοί» αποδέχονται τις γνωματεύσεις του «συστημικού» ιατρικού συμβουλίου και της «ευνοϊκής μεταχείρισης» του υπάρχοντος συστήματος το οποίο «αγωνίζονται» να ανατρέψουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X