ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Η Κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα αλλά δεν βοηθά τον κόσμο

Θα πρέπει αυτή η Κυβέρνηση να φύγει, να φύγει ο Συναγερμός από την εξουσία που έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στα ύψη, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Το κράτος έχει τις δυνατότητες να παράσχει κρατική αρωγή για να βοηθήσει τον κόσμο να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες, αλλά η Κυβέρνηση «αρνείται πεισματικά», δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά την επίσκεψή του στη Λαϊκή Αγορά Ανθούπολης, στη Λευκωσία.

Ο κ. Στεφάνου, αφού μίλησε με εμπόρους και καταναλωτές, σημείωσε ότι «ο κόσμος μεταφέρει ένα μήνυμα αγωνίας» και ότι η ακρίβεια απομυζά τα εισοδήματα των νοικοκυριών και ασκεί μεγάλη πίεση στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Μέχρι τώρα, η Κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα, σε σχέση με αυτά που προϋπολόγιζε, πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Πολύ μεγάλο μέρος αυτού του δισεκατομμυρίου έρχεται από τις αυξημένες εισπράξεις που έχει η Κυβέρνηση, λόγω του ΦΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, εξηγώντας ότι οι αυξημένες τιμές συνεπάγονται αυξημένο ΦΠΑ.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας διαχρονικής κοινωνικής αναλγησίας που επιδεικνύει, δεν βοηθά τον κόσμο, δεν βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσε και παρέπεμψε σε πρόσφατη στατιστική της ΕΕ, «που κατατάσσει την Κύπρο τέταρτη από το τέλος σε σχέση με την παρέμβαση και τη βοήθεια που δίνει το κράτος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».

«Δεν τρέφουμε ψευδαίσθηση ότι η Κυβέρνηση στους τελευταίους μήνες της δεκαετούς διακυβέρνησής της θα βοηθήσει τον κόσμο κι ότι θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους», είπε.

Ανέφερε ότι «θα πρέπει αυτή η Κυβέρνηση να φύγει, να φύγει ο Συναγερμός από την εξουσία που έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στα ύψη και να έρθει στην Προεδρία ένας Πρόεδρος με ένα προοδευτικό πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να βάλουμε ξανά την Κύπρο στον δρόμο της προόδου, της ευημερίας, της προκοπής» και υπέδειξε ως επιλογή την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις προεδρικές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση