ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και της θλιβερής συμπλήρωσης 50 ετών της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής

ΚΥΠΕ

Φθάνει σήμερα στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Οπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η επίσκεψη του Προέδρου Ματαρέλα κρίνεται ως πολύ σημαντική καθότι αποτελεί την πρώτη επίσκεψη Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων Ιταλίας – Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και της θλιβερής συμπλήρωσης 50 ετών της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Ο Πρόεδρος Ματαρέλα, ο μακροβιότερος Πρόεδρος στην ιστορία της Ιταλικής Δημοκρατίας, θα συνοδεύεται από εκπροσώπους της ιταλικής Κυβέρνησης και πολυμελή αντιπροσωπεία. 

Σύμφωνα με πρόγραμμα, ο Πρόεδρος Ματαρέλα και η συνοδεία του φθάνουν νωρίς το απόγευμα και πρώτος σταθμός θα είναι το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρώτη Κυρία.

Ακολούθως οι δυο Προέδροι θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δυο χωρών. Στη συνέχεια οι Πρόεδροι Χριστοδουλίδης και Ματερέλα θα προβούν σε δηλώσεις.

Το απόγευμα θα επισκεφθούν το Δημαρχείο Λευκωσίας και την παλιά πόλη της πρωτεύουσας κατά μήκος της πράσινης γραμμής. Εξάλλου ο κ. Ματαρέλα θα έχει συνάντηση με μέλη της ιταλικής κοινότητας στην Κύπρο.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραθέσει μαζί με τη σύζυγο του επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Ιταλίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση