ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Προεδρικό ο Κ. Μητσοτάκης - Τι θα συζητήσει με τον Ν. Αναστασιάδη

Συντονισμός για τις τουρκικές προκλήσεις

ΚΥΠΕ

Έφτασε γύρω στις 1130 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η συνάντηση αναμένεται να καλύψει τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, το Κυπριακό, τη μεταναστευτική κρίση και θέματα ενέργειας.

Τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη υποδέχθηκε στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, Ενέργειας και Δικαιοσύνης.

Στη 1 μμ ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου και στην συνέχεια θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων.

Στις 19.00, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 1800.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του κ. Αναστασιάδη, A. Ιωσήφ, στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας θα βρεθεί η τουρκική προκλητικότητα, όπως εξελίσσεται, κυρίως αυτή την περίοδο, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και γενικότερα, η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο έναντι της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως επίσης οι αναθεωρητικές θέσεις που εξακολουθεί να προβάλλει η Τουρκία για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ιωσήφ σημειώνει ότι στην ατζέντα περιλαμβάνονται ακόμα το Μεταναστευτικό, ενεργειακά ζητήματα, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που πάντοτε καθοδηγούσαν τις κοινές πολιτικές που ακολουθούν Κύπρος και Ελλάδα και που έχουν καθιερώσει τις δύο χώρες ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση